Yeni yılın ikinci haftasında kapsamlı bir operasyon yapan Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçenin kırsal bölgelerinde huzur ortamının oluşması ve devam etmesi için çaba içinde oldu. 9 Ocak’ı 10 Ocak’a bağlayan gece yapılan, saat 22:00’de başlayıp, 02:00’de biten yaklaşık 4 saat süren kapsamlı operasyonda Tire İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin yanı sıra, destek için İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nın ‘İstihbarat’ ve ‘Kaçakçılık’ birimlerinden gelen takviye kuvvette yer aldı. Toplamda 100’ü aşkın askeri personel görev yaptı.
FARKLI NOKTALARDA YOL KONTROLLERİ YAPILDI
İzmir’den getirilen özel eğitimli narkotik köpeklerinin de görev yaptığı kapsamlı ‘huzur’ operasyonları kapsamında 4 farklı noktada “trafik ve yol kontrol” uygulaması, 3 farklı noktada ise “yol kontrol ve araması” uygulaması gerçekleştirildi. Ayrıca operasyonlar kapsamında ilçe kırsalı sınırları içinde yer alan tüm içkili gazino ve restoran gibi umuma açık işletmelerde arama ve kontrol çalışmaları yapıldı. 
YASAL OLMAYAN ŞEKİLDE PERSONEL ÇALIŞTIRAN İŞLETMELER TESPİT EDİLDİ
Yapılan operasyonlar sonrasında, umuma açık bir işletmede; işletmenin ruhsatı olmadığı halde konsumatris bayan çalıştırdığı, 15 yaşından küçük bir bayanı işçi olarak çalıştırdığı ve kapalı alanda sigara içilmesine izin verildiği tespit edildi. Bir başka içkili restoranın ruhsatsız şekilde çalıştırıldığı ve yine bir başka işletmede ise kimlik bildirimi kanununa uyulmadığı tespit edildi.
12 SÜRÜCÜYE, 12 BİN 913 TL CEZA VERİLDİ
Yol kontrol çalışmalarında ise 5 kişiye alkollü araç kullanmaları ve trafiği tehlikeye sokmaları sebebiyle işlem yapıldı. ‘Yakalanması’ olan bir araç ele geçirildi. Toplamda 103 sürücü, 475 araç ve 1083 şahıs aranarak sorgulaması yapıldı. 12 sürücüye 12 bin 913 TL trafik cezası uygulandı. 4 araç ve 8 sürücü trafikten men edildi.

Editör: Haber Merkezi