Ercan ÇELİK

Salı günü gerçekleştirilecek ilçe başkanlığı açılış töreni hazırlıkları için çalışmakta olan İYİ Parti, akşamüzeri silahlı saldırı ile sarsıldı.

Saat 17:00 sıralarında Atatürk Caddesi’ndeki parti binasına gelen kimliği bilinmeyen bir şahıs, Atakan Duran ile makamında görüşmek istedi. Kendini önce Ödemişli bir öğretmen sonra da Tire’nin Eğrek mevkiinden bir vatandaş olarak tanıtan şahıs, Atakan Duran ve misafirleriyle birlikte makamda görüştü.  

VATANI ARIYORUM! VATAN SENSİN! VATAN BENİM!

Şahsı dinlemek üzere buyur eden ilçe başkanı, buyrun deyince iddiaya göre şahıs “Vatanı arıyorum” dedi. Bunun üzerine Atakan Duran “Vatan sensin, vatan benim” dedi. Bu diyalogtan sonra belinde silahı çeken şahıs, silahı Atakan Duran’a doğrulttu ve ateş edeceği sırada, aynı odada bulunan parti yöneticilerinden İsmail Alıcı, şahsın üzerine atladı ve silahın yönünü değiştirmeye çalıştı.

Boğuşma esnasında 2 el ateş eden saldırgan şahıs, partililer tarafından etkisiz hale getirildi. Neyse ki mermiler kimseye isabet etmedi.

Olayın ardından polis ve 112 ekipleri hemen parti binasına sevk edildi.

Şahıs polis tarafından alınarak, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şu anda şahsın ismi ve bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği bilinmiyor.

İlçe Başkanı Atakan Duran dahil partide hiç kimsenin tanımadığı biri olan şahsın, Tire dışından gelmiş olabileceği düşünülüyor.

Olay, saldırganın ifadesinin ardından netleşecek.

Polis şu anda parti binasında inceleme yapıyor.

Editör: Haber Merkezi