Tire’deki tarihi bedestenin restorasyon çalışmalarında yer alan işçilerden biri, önceki gün inşaat iskelesinden düşerek hayatını kaybetti. 

Ergün ÇELİK

İzmir Valiliği tarafından ayrılan ödenek ile 2014 yılı başlarında restorasyon inşası çalışmalarının başladığı Tire’nin tarihi yapılarından biri olan Bizans döneminden kalma tarihi Bedesten’in inşaatında önceki gün üzücü bir olay yaşandı. 


4 METRE YÜKSEKTEN DÜŞTÜ ÖLDÜ
İsmail Çalımlı (59) adlı işçi, bedestenin dış cephesinde yer alan iskeleden düşerek hayatını kaybetti. Öğlen saat 12:00 sıralarında meydana gelen üzücü kazada, talihsiz adamın yaklaşık 4 metre yüksekten düştüğü ve kafasını sert zemine çarptığı öğrenildi. Yaralı işçi, olay yerine kısa sürede gelen ambulans ekibi tarafından Tire Devlet Hastanesine kaldırıldı.


12 SAAT SÜREN YAŞAM MÜCADELESİ
Bölgede esnaflık yapan görgü tanığı vatandaşların verdiği bilgiler, kazazede işçinin ambulansa alındığında, bilincinin yerinde olduğu, gözlerinin açık olduğu yönünde. Hastanede yoğun bakım ünitesinde, uzman personel tarafından müdahale edilen kazazede, tüm gayretlere rağmen, durumu daha da kötüye giderek, gece saat 01:00 sıralarında öldü.  


YAKINLARI BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI
Talihsiz adamın beyin kanaması geçirip öldüğü tahmin edilmekte. Cenazesi İzmir Adli Tıp’a gönderilen, İsmail Çalımlı’nın tam olarak neden öldüğü, otopsi sonuçlarına göre belli olacak. Talihsiz adamın, aslen Erzurumlu olduğu, Ankara’da oturduğu ve çalışmak için Tire’de bulunduğu da öğrenildi. İsmail Çalımlı’nın ölüm haberini alan yakınları, çok büyük üzüntü yaşadı.



Editör: Haber Merkezi