Perşembe günü gerçekleşen üzücü olayın talihsiz mağduru 27 yaşındaki Mehmet Şenki isimli genç, olayın ardından o gün köylerinde yer alan doktorlarca ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Tire Devlet Hastanesi kaldırılmış, burada durumunun kritik olmasının anlaşılması üzerine gerekli müdahaleler yapılarak İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. 

İZMİR ATATÜRK HASTANESİ’NDE TEDAVİSİ SÜRÜYOR
İki gün Atatürk Eğitim ve Araştırma Devlet Hastanesi ‘yoğun bakım’ biriminde tedavi altında olan, yaşamak için direnen genç adamdan Cumartesi günü ilk müjdeli haber geldi. Yoğu bakımda bilinci kapalı şekilde yatan Mehmet Şenki’nin Cumartesi günü öğlen saatlerinde gözünü açtığı öğrenildi. 

İLK SÖZLERİNİ ANNESİNE SÖYLEMİŞ
Gözünün açan talihsiz genç, zorda olsa ilk sözlerini de konuştu. Annesi  Nurgül Şenki’ye ilk sözlerini söyleyen Mehmet Şenki’nin ilk sözleri, “Silahı temizlerken elimde patladı” olmuş. Bu sözler, basına “intihar girişimi” olarak yansıyan ve herkesin bu yönde düşüncelere kapıldığı olayın aslının böyle olmadığını gösterdi. Genç adamın gözlerini açması ve hatta konuşmaya başlaması, doktorları tarafından da oldukça olumlu karşılandı ve önemli bir kritik eşiğin aşıldığı şeklinde yorumlandı. Bu haber, Şenki ailesini ve akrabalarını çok sevindirdi.

KANLAR İÇİNDE 68 ADIM ATIP AMCASININ EVİNE KADAR GİTMİŞ
Öte yandan olayla ilgili edinilen yeni bir bilgi, olayın intihar girişimi olmadığını da bir anlamda göstermekte. Buna göre, kendini vurduktan sonra, o haliyle yaklaşık 68 adım atan ve amcası Seyfettin’in evinin önüne kadar giderek orada yengesi Saibe ‘ye “Yenge” diye seslendikten sonra kanlar içinde yere yığılmış.

Editör: Haber Merkezi