İddiya göre olay şu şekilde gerçekleşti  Geçtiğimiz Pazar İbn-i Melek Mahallesi Küme evleri mevkiinde evinin bahçesinde oturan  İlhan Aydın adlı vatandaş düğün salonundan gelen şiddetli patlamayla irkildi. Ayhan’ın irkilmesi ile ahırda bulunan inekler de korkuyla sağa sola kaçışmaya başlarken bir ağır gebe bir inek diğer ineklerin altında ezilerek omurgası kırıldı.

Bir anda neler olduğunu anlamaya çalışan İlhan Ayhan hayvanları sakinleştirdikten sonra veteriner çağırdı. Olay yerine gelen veteriner İneğin karnındaki buzağının öldüğünü tespit ederek ineğin de kısa sürede ölebileceğini söyledi. Acı çeken inek kesildi. Tüm yaşananların ardından şaşkınlığını üzerinden atamayan Ayhanjandarma ekiplerini çağırarak düğün salonundan şikayetçi oldu. Düğün salonu işletmecileri  havai fişek atıldığını kabul etmedi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

“HAVAİ FİŞEĞİN FAZLASINA KARŞIYIM”

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan İlhan Ayhan “Biz düğünlere karşı değiliz bunlar bizim örf ve adetlerimiz. Yeri geliyor orda çalan müzikle ben evimin bahçesinde oynuyorum. Ancak son zamanlarda düğün salonlarında profesyonel güçlü havai fişekler atılmaya başlandı. Bu gürültü hayvanlarımızı ürkütüyor çevrede bir sürü çiftlik var. Hayvanlar bu sesi duyunca strese giriyor süt verimimiz bile düştü. Geçen pazar karşımdaki düğün salonunda patlayan havai fişek sonrası hayvanlarım korkudan birbirini ezdi. 10 bin lira zararım var. İneğim ve karnındaki buzağı öldü. Düğünler yapılsın halaylar çekilsin ama lütfen havai fişek işini abartmayalım. Bizler de hayvancılık ile geçimimizi sağlıyoruz. Ben bu konuda yasal hakkımı kullanarak havai fişek atanlar hakkında adli işlem başlattım. Sonuna kadar mücadelem sürecek. İnşaallah yetkililer de gerekeni yapar.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi