Bayındır'da meydana gelen trafik kazasında freni patlayan hafriyat kamyonu 1 otomobili biçtikten sonra uçuruma yuvarlandı. Neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
Ercan ÇELİK

Olay dün saat 17:00 sıralarında Bayındır'ın Osmanlar Köyü'nde meydana geldi. Tire'de yaşayan Cüneyt Ergeldi, Köyde yapımı süren okul inşaatında hafriyat kamyonuyla yük çekiyordu. Son derece dar ve dik olan yokuştan aşağıya indiği esnada bir anda frenin tutmadığını fark eden kamyon sürücüsü, bir süre kamyonu kontrol etmeye çalıştı. Kamyonu motor freniyle ve el freniyle durdurmayı deneyen Ergeldi, sonuç alamayınca, kamyondan atladı. Kamyon yaklaşık 150 metrelik uçuruma yuvarlandı. 



DEHŞET İÇİNDE ANLATTI
O anları dehşet içinde anlatan Tireli kamyon şoförü ölümden döndüklerini belirterek, "Olay esnasında inşaat malzemesi taşıyordum. Bir anda fren pedalının boşta olduğunu fark ettim. Kamyon gittikçe hızlanıyordu. Etraftaki insanları uyarmaya başladım. Motor frenini denedim, kamyon vitesten attığı için olmadı. Sonra el frenini çektim o da dayanmadı koptu. Son çare olarak, etrafta insan olmadığını ve can kaybı riskinin olmadığını görünce kamyondan atlamaya karar verdim. Kapıyı birkaç kere zorladım açılmadı. En sonunda tekmeyle kapıyı açtım ve uçuruma 10 metre kala atladım." dedi. 



Kamyon önünde bulunan bir otomobili kullanılamaz hale getirdikten sonra elektrik direğini devirdi ve daha sonra uçurumdan yuvarlandı. Neyse ki sürücünün soğukkanlılığı ve deneyimli olması, facianın önüne geçti. Herhangi bir ölüm ya da yaralanma yaşanmadı.








Editör: Haber Merkezi