Ercan ÇELİK

 

Olay bu gece saat 22:45 sıralarında Tire’de Kesikbaş Mevkii’nde meydana geldi. Tire’nin Selçuk girişinde alkol kontrolü yapmakta olan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Selçuk yönünden Tire istikametine seyir halinde olan K.Y.Y. (22) yönetimindeki 38 KU 050 plakalı otomobili durdurmak istediler. İddiaya göre polisin dur ihtarına uymayan sürücü, hiç hızını kesmeden polis çevirmesinden geçti ve hızla şehir merkezine yöneldi. Kesikbaş meydanına geldiğinde aşırı hızdan dolayı virajı alamayan otomobil, meydanda park halinde bulunan 35 V 7550, 35 DB 3511, 66 AD 986, 48 YO 847, 41 KL 486 plakalı araçlara ve 35 YKY 58 plakalı motosiklete çarptı.

 

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Çarpmanın etkisiyle meydan bir anda savaş alanına dönerken, çarpan otomobil de dahil olmak üzere toplam 7 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Sürücü K.Y.Y. kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Olay esnasında kaldırımda ya da meydanda yaya trafiğinin olmaması ise olası bir facianın önüne geçti. 233 promil alkollü olduğu öğrenilen sürücsü K.Y.Y. bu kazayı hafif yaralı olarak atlattı. 

 

ÇEVRE SAKİNLERİ PANİK YAPTI

Kazanın meydana geldiği Kesikbaş Meydanı’nda 3 büyük kahvehane bulunuyor. Kahvehanelerde oturan vatandaşlar ve çevre sakinleri hızla gelen otomobilin arkasında büyük bir gürültü duyunca ilk önce terör saldırısı sandıklarını ve çok korktuklarını ifade ettiler. Şoku üzerinden kısa sürede atan vatandaşlar hemen kaza yapan araca yardıma koştular.

Olayın ardından kısa süreliğine trafiğe kapanan yol, araçların çekici yardımıyla taşınmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.



















 

Editör: Haber Merkezi