Çalıntı araçların saptanması amacıyla yapılan kontrollerde araçların motor şase numaraları kontrol edildi.

Çalıntı araçların işlenen birçok suçta kullanılması, hatta terör eylemlerinde bile çalıntı araç ve plakaların kullanılması üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, gerek çalıntı araçların sahiplerine ulaştırılması gerekse bu araçların çeşitli suç olaylarında kullanılmasını engellemek adına ülke genelinde çalıntı araç takip uygulamalarını sıkılaştırdı.

Bu kapsamda Tire Emniyet Müdürlüğü de, Müdür Fatih Kiremitçi’nin talimatı ile harekete geçti. İlçe Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro ve Trafik Büro ekipleri dün birlikte ortak bir uygulamayı harekete geçirdi.
İlçe merkezine İzmir-Torbalı istikametinden ve Bayındır istikametinden gelen yollarının giriş yaptığı Bekleme Mevkiine konuşlandırılan polis ekipleri ilçeye giriş yapan yabancı plakalı araçları durdurarak sürücülerin ehliyet ve ruhsatlarını kontrol ettiler ve ayrıca araçların motor şase numaralarını telsiz aracılığı ile sorgulatarak araçların çalıntı durumlarının olup olmadığını tespit ettiler. Birçok sürücünün de sözlü olarak destek verdiği çalıntı uygulama tespit uygulamasında işlemler oldukça sıkı şekilde yapıldı.


Editör: Haber Merkezi