Son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların bu seferki adresi Tire oldu.



Ergün ÇELİK


Tire’de 15 yıldır market işletmeciliğiyle uğraşan 38 yaşındaki Mustafa T. dolandırılmaktan son anda kurtulurken dolandırıcıların kurduğu tezgah bu kadarına da pes dedirtti.

Her gün yeni yöntemler bularak insanları dolandıran ve ceplerindeki tüm parayı alana kadar uğraşan şebekelerin oyunu bu sefer tutmadı. Yaşadığı dolandırıcılık olayını HaberTire Gazetesi’ne anlatan Tireli market işletmecisi Mustafa T. Bir başkasının canının yanmaması için başından geçenleri bir bir anlattı.

İşte Mustafa T.’nin başından geçen dolandırıcılık hikayesi;

“Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde işyerimde çalışırken dolandırıcılar evde bulunan eşimi telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtmışlar. Eşimle uzun süren telefon görüşmesi sonrasında eşime, benim kimliğimin bir dolandırıcılık olayına karıştığını ve benim Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek gözaltına alındığımı söylemişler. Aynı konuşmanın içinde çocuklarımızın isimlerini ve mal varlığımızı da  sorgulamışlar. Dolandırıcılar eş zamanlı olarak beni de arayarak eşimle irtibat kurmamı engellediler. Aynı numarayı bana da yapan dolandırıcılar evde bulunan eşimi polis merkezine götürdüklerini ve benim de polis merkezine gitmemi söylediler.

Vakit kaybetmeden Emniyet Müdürlüğü’ne gitmek için yola çıktım. Dolandırıcılar beni yolda tekrar aradı ve banka hesaplarımı kontrol etmemi istedi. O an için yanımda 100 lira para vardı. Bu parayı bir bankamatikten yatırmamı istediler. Bankamatiğe gittim tam parayı gönderiyordum ki aklıma dolandırılıyor olabileceğim geldi. Hemen kendini polis olarak tanıtan kişileri geri aradım ve eşimle konuşmak istediğimi söyledim. Öyle bir tezgah hazırlamışlar ki telekonferans yöntemi ile eşimle telefonda kısa süreli görüşme yaptım. Durumdan iyice şüphelendim ve  Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittim. Başımdan geçeni anlattığımda polisler bunun büyük bir tezgah olduğunu ve dolandırılmaktan son anda kurtulduğumu söylediler. Bu esnada eşim de benim işyerime gelmiş beni göremeyince yanındaki bir miktar para ve altınla birlikte bankaya doğru yola koyulmuş. Daha sonra emniyet güçleri eşime ulaşarak bankada kendisini buldular ve durumu ona da anlattılar. Şükürler olsun son anda dolandırılmaktan kurtulduk.”

 

EMNİYET MÜDÜRÜ FATİH KİREMİTÇİ UYARDI

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına dikkat çeken Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi vatandaşların bu gibi olaylara karşı duyarlı olmasını istedi. Kiremitçi yaptığı açıklamada; “ Hiçbir polis, savcı yada jandarma telefonla vatandaşları arayıp para istemez. Hergün yeni yöntemler geliştirerek vatandaşlarımızın temiz duygularını suistimal eden dolandırıcılara karşı herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Tire’de yaşanan son olayın faillerini tespit ederek gerekli çalışmaları yaptık. Dolandırıcılar güvenlik güçleri tarafından her yerde aranıyor. Bu gibi durumlarla karşılaşırsanız hiçbir banka yada bankamatiğe gitmeden önce 155 polis yada 156 jandarma ihbar hattını arayınız.” dedi.   

Editör: Haber Merkezi