Geçtiğimiz gün ilçe dışından gelip Tire’de hırsızlık yapmak isteyen iki şahıs, şehir içindeki sanayi sitesinde gece saatlerinde, bir aracın aküsünü çalmak isterken iş üstünde yakalandı.


Son yıllarda, dışarıdan ilçemize hırsızlık, soygun ve dolandırıcılık yapmak için gelen şahısların sayısında artış yaşanmakta. Huzurlu haliyle bilinen kentimizin huzurunu bozmak ve bazı vatandaşların canını yakmak niyetindeki suçluların önündeki en büyük engel yine güvenlik güçleri ve onlara yardım eden dikkatli ve duyarlı vatandaşlar olmakta.

GECE YARISI ŞÜPHELİ KİŞİLER !
Önceki gün gece saatlerinde, yine benzer şekilde, ilçe dışında gelen iki şahıs, Tire’de hırsızlık yapmak istedi. Edinilen bilgilere göre; R.S. isimli arkadaşlarının aracını alan ve onunla Tire’ye gelen U.B. (27) ve F.K. (28) isimli şahıslar, ilçe merkezindeki sanayi sitesinde, bir düğün salonun karşısında bulunan hurdacının yanı başında gece saat 22:00 sıralarında şüpheli şekilde dolaşırken bazı vatandaşlarca görüldü. 

VATANDAŞIN İHBARI HIRSIZLIĞI ENGELLEDİ
Şahısların şüpheli durumlarını polisi arayıp ihbar eden vatandaşların ihbarını kısa sürede değerlendirip olay yerine gelen polis ekipleri, U.B. ve F.K. isimli zanlıları M.Ö.  isimli vatandaşa ait olan “35 M 29..” plakalı araçtan aküyü çalmak isterken iş üstünde yakaladı. 

ZANLILAR TEDBİRLİ GELMİŞ
Şahısların araçlarında yapılan aramalarda; eldiven, yan keski, anahtar, pense, demir makası bulundu. Dikkatli ve duyarlı tutumları bir hırsızlık vakasını engelledi. Gözaltına alınan şahıslar Emniyetteki sorgu ve araştırma işlemlerinin ardından Tire Adliyesi’ne sevk edildiler.

Editör: Haber Merkezi