Ercan ÇELİK
 

Bayındır’da Menderes Bulvarı üzerinden bulunan bir binanın zemin katında çıkan yangın, dakikalar içinde tüm binayı sardı. Kısa süre içinde binanın tüm dairelerine sıçrayan yangında bina adeta alev topuna döndü. Yangına Bayındır’daki itfaiye ekiplerinin yanında, Tire, Torbalı ve Ödemiş’ten de takviye ekipler müdahale etti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Binanın zemin katından bulunan mağazadaki plastik malzemelerin tutuşmasıyla çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüdü ve çevredeki binalara da sıçramaya başladı. Binanın çevresini saran itfaiye ekipleri çevredeki binaların dış cephelerini soğutarak yangının yayılmasını engellediler.

ANNE VE BEBEĞİNİ İTFAİYE KURTARDI

Rüzgarın etkisiyle zaman zaman zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri, binanın 4. Katında bulunan anne Nevin Kaykaç (37) ve 1 yaşındaki bebeği Deniz Kaykaç’ı canlı şekilde kurtardılar. Yaklaşık 1 saat boyunca yanan binanın en üst katında mahsur kalan anne ve bebeği, itfaiyenin merdiveniyle kurtarıldı. Merdivenden indirilen anne ve bebeği ambulanslarla Bayındır Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındılar. Dumandan etkilenen anne ve bebeğinin hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

ARAÇLAR YANDI

Yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışma sonucu söndürülen yangında, binanın etrafında park halinde bulunan 3 araç da yandı.

KAYMAKAM VE BAŞKAN OLAY YERİNDEYDİ

Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen söndürme çalışmaları boyunca olay yerinde bulundular.

DEMİREZEN: “BÜYÜK BİR FELAKET ATLATTIK”

Olay yerinde basın mensuplarına açıklama yapan Bayındır Belediye Başkanı Demirezen, “Şu an bir can kaybımız yok. Çok büyük bir felaket atlattık Bayındır olarak. Anne ve bebeği kurtardık. Biraz dumandan etkilenmişler. Tüm Bayındırlılara geçmiş olsun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi