Yediğimiz gıdaların oluşumunda üremesinde büyük etken olan arı , kelebek ve bir çok tür böceklerin ve sineklerin  çiçek polenleri ve döllemesine oluşmaktadır. 
Böylece  Dünyamızdaki tarım bitkilerinin üremesinde  ve üretiminin artmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Bu bir doğa tabiat olayıdır. .Böylece arılar, kelebekler , sinekler ve uçan böcekler bizlerin geleceğine etkendir.
Soframıza gelen gıdaların lezzetinin oluşumu sağlamaktadırlar. Arılara ve faydalı böceklere kelebeklere zarar veren böcek ilaçlarının yasaklanması gerekmektedir.
Uzmanlar Tarımsal ve Zirai mücadele ilaçlamada kullanılan neonikotinoidlerin arılar üzerinde doğrudan doğruya ölümcülleştirdiği görüşündeler. Tarımsal ilaçlamada kullanılan neonikotinoidlerin arılar üzerinde doğrudan ya da dolaylı pek çok ölümcül etkileri var. Öncelikle arılar bu ilaçlara maruz kaldıklarında zehirlenip direkt ölüyorlar. 
Arıların sinir sistemini etkileyerek yollarını kaybetmelerine ve ölmelerine neden olması da pestisitlerin dolaylı etkilerinden yalnızca biri. 
Hem arıların hem de tarımın geleceği için ciddi bir tehdit oluşturan neonikotinoidler vakit kaybetmeden yasaklanmalı.Gıdamız dolaysıyla Tarımımız arılara bağlı.
Dünyada Çin’den sonra en fazla bal üreten ülke Türkiye. Kovan sayısındaysa ilk beş ülke arasında olduğu bildiriliyor.  Arıların ölümüne neden olan tarım ilaçları Türkiye ekonomisini de tehdit ediyor.
Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de arıların sayıları giderek azaldığı gözlemlenmektedir. Arıların doğal döngüdeki önemine dikkat çekmek; doğa, arı ve insan dostu arıcılık yöntemlerini yaygınlaştırmak istenmektedir.
Bir çok Sivil Toplum Kuruluşları bu olaya el atmış ve mücadele vermektedir. Örnek Buğday Derneği “Arıları Yaşatalım”  kampanyasıyla girişimde bulunmuştur.
Amacımız, ortaklaşa , birlikte geleneksel ve doğa dostu arıcılık bilgisini yaygınlaştırmaktır.
Akıllı tarım doğal yaşam demektir. Doğal yaşam sağlıklı insan ve dolayısıyla sağlıklı nesil demektir.Bilinçsiz ve kontrolsüzce yapılan ilaçlama geleceğimizin yok olması demektir.
İngiltere ve Hollanda ise aşama kaydederek pestisit kullanımı konusunda belirli yasaklamalar getirmiş 


Bizler Neler Yapmalıyız ?
Bilinçsiz ilaçlamaya son vermeliyiz. Halk diliyle Yeşil kurutan , ot yok eden gibi ölümcül ilaçlara son verelim. Arıcıları deneyimlerini paylaşacak; farklı coğrafyalar, iklimler, bitki örtüsü ve pestisit kullanımı koşullarında yapılan uygulamalar bilinçli ve kontrollü olmalı.
Arı yoksa, gıda da yok. Gıda yoksa Yaşam yok. 

Yaşasın Arılar!Yaşasın Kelebekler !

Yeşil TİRE , Temiz ÇEVRE , Gürültüsüz ŞEHİR ,Huzurlu KENT , 
Doğal YAŞAM ,Organik TARIM ,  Sağlıklı İNSAN Gelecek NESİL 
için EL ELE.

Süleyman ÖVÜL
Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Dernek Başkanı