Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Tire 1922’nin ve 3. Ligin yıldız golcüsü Mert Hakan Yandaş, HaberTire Gazetesi’ne özel verdiği röportajda sorularımızı yanıtladı.

Ercan ÇELİK

Tire 1922’de 8 numaralı formasıyla muhteşem gollere imza atan ve Süper Lig ve 2. Lig takımlarınında mercek altında tuttuğu Mert Hakan Yandaş, HaberTire Gazetesi’ne verdiği özel röportajda takımı, futbol kariyeri ve özel yaşamıyla ilgili birçok soruya yanıt verdi. Röportaja geçmeden önce Mert Hakan’ı kısaca tanıyalım.

1994 yılında Bursa Osmangazi’de dünyaya gelen Mert Hakan, 9 Yaşında Bursa Güven Spor’da çeşitli yaş kategorilerinde futbol hayatına başladı. Oyak Renault Spor’a transfer olduktan 1 sene sonra profesyonel oldu. Burada 1 sezon oynadıktan sonra İzmir’in köklü kulübü Altınordu’ya transfer oldu. Altınordu’da 1 sezon 2. Ligte şampiyonluğa ortak oldu. Sonraki sezon 2014 – 2015 sezonu için Tire 1922’ye kiralık olarak geldi. Tire 1922’de bir sezon kiralık oynadıktan sonra 2015 – 2016 sezonunda Tire 1922 Onursal Başkanı ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Kulüp Başkanı Mutlu Sarayköylü’nün çabalarıyla bonservisiyle beraber Tire 1922’ye transfer oldu.

Tire 1922’de kadroya girdiği 2014 – 2015 sezonunda 14 gol 8 asistle 3. Ligin en parlak oyuncusu olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Tire 1922’deki ilk sezonundaki başarısının tesadüf olmadığını, bu sezonun başından bu yana gösterdiği muhteşem performansı ve attığı şık golleriyle ortaya koymaya da devam ediyor.

Yıldız oyuncu ile yaptığımız sohbet tadındaki özel röportajda Mert Hakan’ı daha yakından tanıyoruz. Buyrun.

 

“TİRE’DE OLMAKTAN MUTLUYUM”

Öncelikle bizi kırmayıp, röportaj talebimize olumlu yanıt verdiğin için teşekkür ediyorum. İlk sorumuzla röportajımıza başlamak istiyorum. Tire’deki ikinci sezonun ve artık sen de Tire’yi yeterince tanıyorsun. Dışarıdan gelen biri olarak Tire’yi ve Tire insanını nasıl buluyorsun?

-Ben zaten Bursalıyım. Tire’ye de yeşili, doğası ve düzeniyle “Küçük Bursa” diyorlar. Bu yüzden çok yabancılık çekmedim. Burayı benimsedim. Taraftarımız da takımı çok sevdikleri için bizleri benimseyip bağrına bastı. Tire küçük ama gelişmekte olan, güzel ve yaşanacak bir şehir. İnsanları çok samimi. Tire’de olmaktan mutluuyum. Zaten ikinci sezonda da Tire 1922’de oynamayı bu yüzden istedim.

 

Malum ki futbolda başarı için takımın motivasyonu çok önemli. Tire 1922’deki takım ruhu ve genel motivasyondan bahseder misin?

-Kulüp başkanımızdan malzemecimiz Hüseyin abiye kadar tam bir aile ortamı var. Bu da zaten bizim başarıya ulaşmamızda en büyük faktör. Sezon başında kaptanlarımız takım içindeki uyumu çok iyi sağladılar. Büyüklerin küçüklere sevgisi, küçüklerin de büyüklere saygısı sonsuz. Gerçekten tam bir aile gibiyiz. Sadece maçlarda ve idmanlarda değil, günlük yaşamımızda da ailelerimizle beraber takım arkadaşlarımızla bir aradayız. Moral ve motivasyonumuz daime yüksek.

“DAHA SAKİN OLMAYA ÇALIŞIYORUM”

Maç esnasında zaman zaman oldukça agresif görüntü sergiliyorsun. Bu sadece benim gözlemim mi yoksa bu konuda başkalarından da aynı yorumu ya da eleştiriyi alıyor musun?

-Evet zaman zaman bu  yönde eleştiriler alıyorum. Geçen sezona göre daha sakin olmaya çalışıyorum. Kart görmemeye, takımımı yalnız bırakmamaya özen gösteriyorum. Biz şampiyonluk için kenetlenmiş bir takımız. Agresif olduğum zamanlar oluyor. Bunu da sağolsun takım içerisinde abilerim ve arkadaşlarım anında müdahalede bulunarak sakinleştiriyorlar. Bunun yanında futboldaki başarımda  sahadaki bu hırsımın ve inancımın da payı olduğunu düşünüyorum.

 

Tire 1922’nin emin adımlarla şampiyonluğa yürümesindeki başarının sırrını özetler misin?

-Hocamızın takıma olan inancı bizlere bunu göstermesi bizlere inanmasında geçiyor. Burada 3 kişiye takım kaptanlarımıza özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Samet Albayrak, Umut Doğru ve Ahmet Köseoğlu. Sezon başından beri en küçük olumsuzluklarda bile konuya müdahale ederek bizim bir arada kalmamızı sağladı. İşimizin futbol olduğunu ve birlik beraberlik içinde takım ruhuyla mücadele vermemiz gerektiği telkininde bulundular. Bizim gibi genç futbolcuların, bu gibi problemleri genç yaşta çözmemize yardımcı oldular.

 

Futboldaki kariyerinin henüz başında sayılırsın. Buradan sonraki planın ve ulaşmak istediğin hedefin nedir?

-Her genç futbolcu gibi benim de hedeflerim var. Her zaman en iyisini istemek zorundayız ve bunun için de çok çalışmak zorundayız. Öncelikle bu sezon sonunda Tire 1922’yi şampiyon yapmak istiyoruz. Tüm takım olarak buna kenetlendik. Gönül ister ki Tire 1922  ile beraber her yıl şampiyon olup, hedefe bu şekilde ulaşmak. Bunun için çok çalışıyoruz. Süper lig her futbolcunun olduğu gibi benim de rüyalarımı süslüyor. Biz bunun için çalışmaya, mücadele vermeye devam edeceğiz. Hayallerimizin peşinden koşacağız, elbet bir gün yorulacaklar.

 

“TARAFTARDAN DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ”

-Tire 1922 taraftarının takımı yeterince desteklediğini düşünüyor musun? Taraftara vermek istediğin bir mesaj var mı?

Bizler takım olarak şampiyonluk havasına girdik. Artık taraftarın da şampiyonluk havasına girerek takıma daha çok destek vermeleri gerekiyor. Futbol takımlarının, kendi içindeki takım ruhundan sonraki en büyük itici gücü taraftar desteğidir. Taraftarımızın desteğini gördüğümüzde inanın sahadaki gücümüz ikiye katlanıyor. Örneğin “Kırmızı Yengeçler” isimli taraftar grubumuzun oluşmasından son derece mutluyuz. Sağolsunlar, bizleri hem deplasmanda hem de kendi evimizde 90 dakika boyunca koşulsuz şartsız destekliyorlar. Kırmızı Yengeçler Taraftar Grubunun kurucusu ve öncüsü değerli abimiz Bülent Yalçın’a “Bülent Baba” diyoruz. Kendisi sadece maçlarda değil, antrenmanlarımızda bile bizleri yalnız bırakmıyor. buradan Kırmızı Yengeçler öncüsü Bülent Yalçın nezdinde, grupta yer alan tüm esnaf abilerimize özel olarak teşekkür ediyorum. Tribünde Bülent Baba gibi taraftarlarımızın olması inanın bize güç veriyor.

 

İmparator lakabıyla 3. Ligin en başarılı teknik adamlarından biri olan İskender Eroğlu ile iletişiminiz nasıl? İskender hocayla gerginlik yaşadığınız zamanlar oluyor mu?

-Kendisin takımla iletişim üst düzey. Takıma inancı tam. Bize güvendiğini hissettiriyor biz de bu güveni hissetiğimiz için daha da özverili oynayıp başarılı sonuçlar alıyoruz. Benim için yeri gerçekten ayrı. Çünkü geçen sezon daha gençtim bu işin başındaydım. Psikolojik olarak beni hep yukarıda tuttu. Bu konuda hocamıza teşekkürlerimi iletiyorum. Aramızda her futbolcuyla hoca arasında yaşanabilecek ufak sıkıntılar oldu fakat her seferinde hocamız tecrübesi ve büyüklüğünü gösterip benim hatalarımdan hemen ders almamı sağladı.

 

“PES TURNUVASI DA YAPIYORUZ”

Futbolu sevdiğin aşikar. Futbolun dışında sevdiğin ve ilgilendiğin başka neler var? Mert Hakan, futbol dışında neler yapar?

-Müziği severim. Koyu bir Yıldız Tilbe hayranıyım. Futbol dışında basketbol ile de ilgileniyorum. Basketbol maçlarını izlemeyi seviyorum. Hatta zaman zaman arkadaşlarımla kendi çapımızda basket maçı yaptığımız da oluyor. Örneğin önümüzdeki günlerde İzmir’de oynanacak olan Karşıyaka – Panathinakos basket maçını izlemek için İzmir’e gitmeyi planlıyoruz. Bunun dışında playstationda PES oynamak da hobilerim arasında. Zaman zaman maç öncesi dörtlü PES turnuvası yapıyoruz. İkiye iki. Samet abim ve ben, rakip olarak da Hüseyin abi ile Feyyaz abi. Genelde kazanan taraf da biz oluyoruz :)

 

Takımın başarısında emeği olduğunu düşündüğün ve özel olarak teşekkür etmek istediğin isimler var mı?

Öncelikle Tire 1922 gibi başarılı bir takımın Tire’ye kazandırılmasında, hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, her türlü desteği sağlayan Tire Belediye Başkanı ve Onursal Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek’e, Kulüp Başkanlarımız Metin ve Mutlu Sarayköylü’ye, Bizimle her zaman her yerde birlikte olan yöneticilerimizden değerli abim Anıl Yalçın’a, takımın hazırlanmasında büyük emeği olan başta hocamız İskender Eroğlu olmak üzere tüm teknik ekibimize, kulüp personelimize ve tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolun sonu 2. Lig.

“HABERTİRE’YE TEŞEKKÜRLER”

-Bu güzel sohbet ve verdiğin samimi yanıtlar için çok teşekkür ediyorum. Tiremizin gururu takımımız Tire 1922’ye ve sana futbol hayatında başarılar diliyorum.

-Ben de bana bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim. Sizler Tire’nin her konuda olduğu gibi spor konusunda da nabzını en iyi şekilde tutuyorsunuz. Her maçımızda yanımızdasınız ve yaptığınız haberlerle bizleri Tire halkıyla buluşturuyorsunuz. Bu vesileyle ben de  Tiremizin güçlü sesi, HaberTire Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diliyorum. Çok sağolun.