Yerel seçim yerel seçim derken Tire’de bir yerel seçimin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Birbirinden iddalı adayların yarıştığı seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek oldu. Mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i kutluyor önümüzdeki 5 yıllık süreçte kendisine başarılar diliyorum. Hepimizin temennisinin aynı yönde olduğunu düşünüyorum. Sandıktan çıkan hangi parti olursa olsun, kazanan Tire olsun.



Yazımın başında da belirttiğim gibi yerel seçimler sona erdi.  Böylelikle seçimlere 10 gün kala başlayan açık hava mitingleri ve beraberindeki araç konvoyları da sona ermiş oldu. Geçtiğimiz 10 günlük sürece şöyle bir baktığımızda  açık hava mitingleri ve araç konvoyları daha çok 4 parti arasında çekişmeli geçti. Her bir partinin araç konvoyunda yüzlerce araç vardı. Yapılan hesaplara göre bir gecede aynı anda Tire’de toplam 3 bin araç konvoy halinde Tire sokaklarında dolaşıyordu. Peki nasıl oldu da bu konvoylar kavgasız gürültüsüz bir şekilde sona erdi? Daha önceki seçim konvoylarına baktığımızda bu kavga ve gürültülerin bir çok örneğini gördük. Bu seçim sürecinde tüm konvoyları hatta tüm araçları kontrol altında tutan bir güç vardı. Tire ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı titiz çalışmaya hepimiz şahit olduk sanırım.



Her konvoyun başında ve sonunda Tire Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler vardı. Diğer partilerle çakışmaması için konvoylara canla başla yön veren Başta Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’yi ve tüm Tire Emniyet personelini yürekten tebrik ediyorum. Seçim süreci boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin gerek açık hava mitinglerinde, gerek araç konvoylarında,  gerekse oy kullanılan okul bahçelerinde görev yapan ve yerel seçimlerin huzur içinde geçmesini sağlayan Tire Polisi  bence 30 Mart yerel seçimleri’nin gizli kahramanlarıdır. Sorunsuz ve kavgasız huzur içinde bir seçim geçirmemizi sağlayan bu gizli kahramanları bir kez daha kutluyor ve kendilerini ayakta alkışlıyorum.