Dul maaşı alan Tireli Dilber Evirgenol isimli hasta ve yaşlı kadın, yeni maaş kartının şifresi almaya, mevzuat gereği şifrenin şahsın kendine verilmesi gerektiği için, ailesi tarafından yatağı ile götürüldü.


Tire’de dün ilginç bir olay yaşandı. Devlet tarafından ‘dul maaşı’ bağlanan 87 yaşındaki Dilber Evirgenol isimli kadın, maaşını ATM’den almasını sağlayacak yeni maaş kartına ait ‘şifre’yi almak için oğlu Hüseyin Evirgenol ve bir yakını tarafından yatağın içinde Tire PTT şubesine götürüldü. 

Kanser hastası olduğu için tedavi gören hem hasta hem de yaşlı olduğu için sürekli yatmak durumunda olan Dilber Evirgenol, evde yattığı yer yatağı ile oğlu ve yakını tarafından özel bir otomobile bindirilip şifresini alacağı PTT’ye götürüldü ve yine yatağın içinde PTT şubesine taşındı.

MAAŞ KARTININ ŞİFRESİ YAŞLI KADINA TESLİM EDİLDİ
Burada yaşlı ve hasta kadına imza karşılığı, maaşını ATM’den çekeceği bankamatik kartının şifresinin yazılı olduğu zarf teslim edildi. Böyle bir durumun yaşanmasına mevzuatta yer alan yasal geçerliliklerin sebep olduğu, bu yasal durumların memurların elini ayağını bağladığı öğrenilirken, annesini bu şekilde PTT şubesine getiren oğlu bu duruma tepki gösterdi.

“ANNEME DE BİZE DE EZİYET !”
Yaşlı kadının oğlu Hüseyin Evirgenol, daha önceden zor da olsa yürütüp getirdikleri annesinin artık durumunun daha da ağırlaştığını ve bundan dolayı getiremediğini, kendisinin bu şekilde yatak içinde getirmek zorunda kaldıklarını, gerek kendilerine gerekse annelerine eziyet olduğunu, bu gibi uygulamalara yönelik çözümlerin bulunması gerektiğini ifade etti. 





Editör: Haber Merkezi