Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Konusunda Halkı Bilgilendirdi.


Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

‘Ya bekleyen sen olsaydın’ sloganı ile halkı bilgilendirme konusunda çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı’nın çalışması kapsamında, Tire Yeni Camii’de stant açan Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri vatandaşı bilgilendirdi.

İlçe Sağlık Müdürü Ulvi Toprak, ‘İlk kez bugün yeni camide stant açtık. Bayrama kadar her Cuma namazı çıkışında broşür dağıtarak kampanya hakkında bilgi verilecek. Haftaya Cuma Paşa, sonraki hafta Mehmet Akif Camisinde bilgilendirme yapılacak. Organ ve doku bağışına dikkat çekebilmek için bu çalışmayı yapıyoruz. Sadece organ ve doku nakli ile iyileşecek hastalarımız var. Organ ve doku bağışlarında en yaygın olan böbrek yetmezliği olan hastalarımız diyalize bağlı hastalardır. Diyaliz hastalarının 5 yıl içerisinde sağ kalma oranı yüzde 35, böbrek nakli yapıldıktan sonra bu hastalarımızın sağ kalma oranı yüzde 90’dır” dedi.

KİMLER ORGAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR?
Organ ve Doku nakli yapmak isteyen vatandaşların öncelik olarak 18 yaş ve üstü olması şarttır. Akli dengesi yerinde olan herkes, sağlık müdürlüklerine, hastanelere organ nakli ilgili dernek, vakıf ve kuruluşlara başvurarak doku ve organ bağışlayıp belgesini alabilirler. Ayrıca tedavisi yapılacak hastanın da kendisine yapılacak olan bu nakle razı olması gerektiği belirtilmektedir.
 
Editör: Haber Merkezi