Ercan ÇELİK

1978 yılında Tire’de dünyaya gelen Osman Akdoğan, çocuk yaşlarda başladığı kuaförlük mesleğinde önce Bodrum sonra İstanbul’da zirveye ulaştı. Buralarda işlettiği ve ortak olduğu salonlarda pek çok ünlü ismin kuaförlüğünü yapan Akdoğan, yaklaşık 2 yıl önce Tire’ye dönüş yaparak, kendi memleketinde Tirelilere hizmet veriyor.

HaberTire Gazetesi’ne konuşan Akdoğan, “Çırakılığımı rahmetli ustam Ahmet Bayram’ın yanında yaptım. Büyük bir aşkla bağlı olduğum kuaförlük mesleğimde kendimi daha da geliştirmek istediğim için 1999 yılında Bodrum’a gittim. Gündoğan’da salon açtım. Daha sonra Yalıkavak’ta bir salon daha açtım. Bodrum genelinde 4 salonum vardı. Sonra bu salonları devrederek, oradaki lüks otellerin spa ve kuaför salonlarını işletmeye başladım.” dedi.

2004 yılına kadar Bodrum’da yaşayan deneyimli kuaför daha sonra 2004 yılında İstanbul’a taşındığını belirterek, “İstanbul’da Küçükçekmece’de bir başka meslektaşımla ortak bir salon açtık. Burada işlerimiz iyi gidince, Bahçeşehir’de ve Florya’da başka salonlar da açtık. Buralarda özellikle tanınımış futbolcular ve sanatçıların kuaförlüğünü yaptık. Örneğin Ali Ağaoğlu, Muslera, Okan Kurt gibi isimlerin kuaförlüğünü yaptık.” Dedi.

2017 yılında mesleği bırakmak üzere Tire’ye dönüş yapan Osman Akdoğan, büyük bir tutkuyla bağlı olduğu mesleğinden kopamadığını ve Tire’ye geldiğinde de bir süre sonra kuaförlük mesleğine devam etmek kararını aldığını belirtti.

Akdoğan şimdi Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısı, Park Kahvesi altındaki Hüner Erkek Kuaförü’nde çocukluk arkadaşı Serdar Kaygusuz ile ortak olarak hizmet veriyor. Tire 1922’nin oyuncularının neredeysetamamının kuaförü de şu anda Osman Akdoğan.

Editör: Haber Merkezi