Köylüler ağaçların budanması ile sorunun çözülebileceğini, fakat gelen ilgili kuruluş çalışanlarının bunu düşünme zahmetine bile girmeden çözümü üç ağacı kökünden keserek bulduklarını söylediler ve yapılanın şiddetle kınadılar.


“KÖYLÜLERİMİZİN İTİRAZINA ALDIRMADILAR”
Yapılanları fotoğraf ile görüntüleyen ve tepkisini  dile getiren köy sakinlerinden Talip Çınar, “Bu çalışmayı 40 yıllık 3 ağacımızı keserek sonuçlandıranları şiddetle kınıyoruz. Kaş yapayım derken göz çıkartmak bu olsa gerek! Fotoğraflarda da görüldüğü gibi 40 yıllık ağaçlarımızın vincin darbeleriyle yerle bir edildi. Bu duruma getirildi. Köylümüzün itirazlarına aldırmadan köy heyeti azalarımızın muhtar Ali Turgut kardeşimizden izin almadan elektrik şirketinin görevlilerinden şikayetçiyiz. Ağaçlarımızı bu duruma getirenler, sonradan özür dileyerek durumu geçiştirdiler ve bizimle dalga geçtiler.
Tüm Giritli Köyü halkı olarak özürlerini kabul etmiyoruz. Ağaçları şuan ki muhtarın babası olan eski muhtarımız dikti. Muhtarımızın Tireye gitmesi fırsat bilinerekten eski muhtarın hatıraları yerle bir edildi. Tüm köylümüz düşüncesizce yapılan bu duruma tepkisini göstermiştir. Böyle bir durumun tekrarının yaşanmaması için yetkilileri bu konu hakkında gerekeni yapmaya çağırıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi