Dün İzmir’de düzenlenen törenle Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile birlikte Narlıdere Sağlık Kompleksi açılışı ve 17 ambulans devir teslim töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle Tire, Ödemiş, Bayındır, Beydağ ve Kiraz’a da 112 ambulansları verildi.



Düzenlenen törene Ak Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konur, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gencoğlu, Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu ile partinin gençlik kolları üyeleri katıldı. 

Törende konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, “9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak yapılmış olan Sağlık Kompleksi'nde 112 komuta merkezi, kondisyon salonu, kafeterya 50 araçlık otopark, sığınak, lojistik depolar, eğitim salonu, 100'ün üzerinde bilgisayarlı eğitim maketi yer aldığını anlattı. Türkyılmaz, 17 yeni ambulansla birlikte filomuz 123'e çıktı” dedi.


296 ADET KAR ÜZERİNDE GİDECEK PALETLİ AMBULANSIMIZ VAR
Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, “Dün ambulansınız olsa gideceğiniz yol yoktu. Şimdi duble yollarla hastaya ulaşımı kolaylaştırdık. İletişim arttı. Aynı anda uçakların nerede uçtuğunu görüyoruz, kara ambulanslarını uydu aracılığıyla izliyoruz. Gölcük depremini denetlemek için giden Başbakan ile Ankara'nın irtibatı kesilmişti. Bugün erişemediğimiz, ulaşamadığımız bir şey kalmadı. 112 ambulansı 481 idi, bugün 2 bin 60. Beş kat artmış. 296 adet kar üzerinde giden paletli ambulans var. 20 tane önüne kar bıçağı takılarak giden ambulansımız var. 2013 yılında 3,5 milyon hastayı ambulansla taşıdık, 17 helikopter ambulansımız var, biri İzmir'de” dedi.


MARMARA DEPREMİNDEN DERS ÇIKARDIK
Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Van depreminden 20 Dakika sonra hasta taşınmaya başlandığını belirterek şunları söyledi Marmara depreminde devlet enkaz altında kalmıştı. Ondan ders çıkardık. Bugün 5 binin üzerinde sağlıkçıdan oluşan acil kurtarma ekiplerimiz var. Van depreminde 20 Dakika sonra hasta taşımaya başladık, üç saat sonra ameliyatlar başladı altı saatte sonra 300 ambulans oradaydı. Hükümetinizi tebrik etmek lazım. On binlerce konut tamamlandı ve Van'da depremin izleri silindi. Dünyada kim acı çekiyorsa gözünden yaş akıyorsa sadece insan olmasından kaynaklanan bir duruşla yaralarına merhem olduk. 2 milyon 91 Suriyeliyi muayene ettik, 45 bin hastayı yatarak tedavi ettirdik. 8 bin Suriyeli çocuk Türkiye'de doğdu” dedi.


Bakan Yardımcısı Kafkas konuşmasında CHP'li belediyeleri eleştirip, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı övdü. Kafkas Yıldırım için, “Hani derler ya her eve lazım, öyle. Allah, İzmir'e güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Biz nasıl hizmetler yaptığının tanığıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi