Ziyaret için gittiği Bingöl'ün Solhan ilçesinde nehirde kaybolan Tireli talihsiz gencin cesedi, aramaların 3. gününde bulundu.

Ergün ÇELİK


Bingolonline.com'un haberine göre, Bingöl’ün Solhan İlçesi Oymapınar Köyü’nde serinlemek için Murat Nehri’ne giren 17 yaşındaki Ömer Artun'un cansız bedeni, 3. günde bulundu.
Tire’de 10 yılı aşkın süredir Şeyh Camii’nde imamlık yapan Zeynel Artun’un eşi ve 4 çocuğu okullar kapanmadan bir hafta önce memleketleri olan Bingöl’ün Solhan İlçesine gitmişti. Artun ailesi için 2 ay süren yaz tatili büyük bir acıyla son buldu. İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Tire’li Ömer Artun Bingöl’ün Solhan İlçesi Oymapınar Köyü’nde serinlemek için 4 arkadaşıyla birlikte Murat Nehri’ne girdi.

İddaya göre akıntıya kapılan gençlerden üçü kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başardı. Bu sırada akıntıya kapılan Ömer Artun’dan bir daha haber alınamadı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine giden köylüler de Artun’un izine rastlayamayınca Afed Acil Durum (AFAD) ve Bingöl UMKE ekibine haber verdi. Ekipler Tireli Ömer Artun için geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı.


3’ÜNCÜ GÜN BULUNDU
İlk gün yapılan aramalarda Artun’un izine rastlanmadı. Önceki gün başlayarak dün sonuçlandırılan çalışmalara, AFAD, Bingöl UMKE, AKUT ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç ekipleri katıldı. Çalışmalar kapsamında Kale Barajının kapakları kapatıldı. Su seviyesinin düştüğü alanda çalışmalar hızlandırıldı. 3 gün sürenin yoğun arama çalışmalarının ardından, talihsiz gencin cansız bedeni bugün bulundu. Acı haberi alan aile üzüntüye boğulurken, Artun'un cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Haber Merkezi