Tire İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan Elif Kocabıyık, kendisini ziyaret eden İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan Fil Hastalığının tedavi edilmesi için yardım istedi.


Dilek KART / Yerel Güç Gazetesi

Geçtiğimiz hafta iftar programına katılmak için Tire’ye gelen ve Fil Hastası Elif Kocabıyık’ı evinde ziyaret eden Milletvekili Ulema’ya sıkıntılarını anlatan Elif Kocabıyık, hastalığının kendisine yaşattığı sıkıntıları anlattı. Elif Kocabıyık, “Hastalığım nedeniyle sağ kolumda büyük bir ağırlık var. Bu ağırlık nefes almamı zorlaştırıyor. Zaten aynı zamanda astım hastasıyım. Ailemin imkânları çok geniş değil. Bu hastalığa çare var mı bilmiyorum ama bir çaresi olmalı. 19 Mayıs Üniversitesi’nde görev yapan bir profesörün bu hastalığı tedavi ettiğini duyduk” dedi.


Hastalığı tedavi eden birinin var olma ihtimalinin dahi umut verdiği Elif sözlerine şöyle devam etti, “Bu aynı zamanda benim gibi lenf ödemi hastası olanlar için de büyük bir umut. Ancak doktorun adını bile bilmiyoruz. Bizim için araştırma yapacak bir çevremiz yok. Hastalığımızın ilerlemesinden ve sokağa bile çıkamamaktan korkuyorum. Sizin mutlaka tanıdıklarınız vardır Sayın vekilim, benim için araştırır mısınız?”


MİLLETVEKİLİ ULEMA DA ELİF İÇİN ÇARE ARIYOR
Hayatının baharında henüz 18 yaşında olan Elif’in feryadı karşısında kayıtsız kalamayan Milletvekili Ulema, Elif’in anlatımı sonrası girişimlerde bulunarak, hastalığı tedavi eden bir doktor var ise o doktoru bulma girişimlerine başladı ve Elif’e haber vereceğine söz verdi.

Annesinde de Fil Hastalığı yani lenf ödemi bulunan Elif, “Biz 4 kardeşiz. Babam vefat etti. Annemde de bu hastalık var. Onun ayağında büyük bir ağırlık var. Ev işlerinde çok zorlanıyor. Ben sadece ortaokula kadar okuyabildim. Kız kardeşim Sedef de benim gibi sadece ortaokula kadar okuyabildi. Ancak kardeşim Sedef sağlıklı ve evde bizim işlerimizi yapmak için eğitimine devam edemedi. Kardeşimin okumasını çok isterdim” dedi.


SEDEF OKUYACAK
Elif’in kız kardeşinin eğitimine, ailesine evde yardımcı olmak için ara verdiğini öğrenen Milletvekili Ulema, “Biz kız çocuklarının okumasına çok önem veriyoruz. Gerekli yardımları yapacağız. Sedef’in önümüzdeki eğitim öğretim yılında liseye kaydını yaptırın. En azından liseyi bitirsin” diyerek, aileden Sedef’in okula başlaması konusunda söz aldı.
 

Editör: Haber Merkezi