Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programına Tire, Ödemiş, Kiraz ve Bayındır ilçelerinden 62 avukat katıldı.

2006 yılında yürürlüğe giren ve adliyelerin iş yükünü azaltarak daha hızlı sonuç alınmasını sağlayan ‘Uzlaştırma Kanunu’na ilişkin olarak geçtiğimiz gün Ödemiş’te eğitim çalışması yapıldı. Yapılan çalışmaya uzlaştırma avukatı Pakize Pelin Özşahinli eğitmen olarak katıldı. Çalışmada Tireli avukatlar da yer aldı. Eğitim çalışması dört ilçeye yönelik oldu. Bu ilçeler; Ödemiş, Tire, Kiraz ve Bayındır oldu.


İZMİR’DE UZLAŞMA ORANI YÜKSEK
Eğitimi veren Özşahinli yapmış olduğu sunumda; uzlaşmanın sonuçlanması yıllar sürecek davalar yerine tarafları aynı masa etrafında buluşturarak uzlaştıran bir formül olduğu belirtti.  Hazırlanan bir tezde 2013 yılında tüm ülkedeki uzlaşmaların % 62’sinin İzmir’de yapıldığını vurgulayan Özşahinli, İzmir’de uzlaşma kapsamındaki dosyalarda uzlaşma oranının % 90’ın üzerinde olduğunu söyledi.


AVUKATLAR BELGELERİNİ ALDI
Eğitim çalışması sonunda, aralarında Tireli avukatların da olduğu katılımcıların belgelerini İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gonca Erkoç sundu. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro olarak uzlaştırma görevlerinin sadece avukatlar tarafından yapılması gerektiğini savunduklarını ama listelere baktıklarında emniyet mensuplarından adliye çalışanlarına çok farklı meslek gruplarının görüldüğünü belirtti. Özcan bu nedenle merkezdekilerin yanı sıra aralarında Aliağa, Ödemiş ve Urla’nın bulunduğu ilçelerde de bu çalışmaları yaptıklarını, yakın zamanda Bergama, Menemen, Çeşme, Seferihisar, Torbalı ve Menderes ilçelerinde de yapılacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi