Tarım alanlarına verdikleri zararlar ve trafikte yarattıkları tehlike ile birçok defalar gündeme gelen, sayıları hızla çoğalan yaban domuzları ile mücadeleye başlayan Tireli avcılar, geçtiğimiz günlerde Hasançavuşlar ve Akyurt köyleri kırsal alanlarında yaptıkları sürek avından sonra, önceki gün de Üzümler köyü kırsalında sürek avı yaptı.

Ergün ÇELİK

Başta mısır tarlaları olmak üzere ekili alanlara, tarlalara büyük tahribat veren, çiftçiyi ve köylüyü önemli zararlara uğratan yaban domuzlarının yarattığı sıkıntılar sadece bunlarla sınırlı değil. Özellikle ‘Tire-Belevi’, ‘Tire-Gökçen’ ve de ‘Tire-Torbalı’ yollarında sık sık yarattıkları trafik kazası riski de sebep oldukları bir başka sorun. 

4 EYLÜL AVCILAR VE ATICILAR DERNEĞİ ÜYELERİ
Sürüler halinde gezen ve girdikleri tarla ve ekili alanları adeta talan eden yaban domuzları, zaman zaman trafiğin sık şekilde aktığı, yukarıda saydığımız karayollarından geçiş yapmakta ve geçiş yaptıkları her seferde, aniden karşılarına çıktıkları sürücülere kaza yaptırmakta.
Bu durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşayan çiftçi, köylü üreticiler ve sürücülerin de talepleri ile harekete geçen Tire 4 Eylül Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi avcılar, Kasın ayı içinde başlattıkları yaban domuzu sürek avının 3. ayağını önceki gün Üzümler köyü kırsal alanında gerçekleştirdi.

30 KİŞİLİK GURUP AVA ÇIKTI
İlk olarak Hasançavuşlar, sonrasında da Akyurt köyleri kırsalında yapılan avlarda başarılı sonuç alan Tireli avcılar, Üzümler köyünden Ünal Titiz ve Mehmet Özcan adlı çiftçilerin ve de Ziraat Odası’nın desteği ile önceki gün Üzümler köyünde sürek avı yapmak üzere davet edildi. 
Üzümler kırsalına 30 kişilik bir gurup halinde giden avcılar, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu süren 1 günlük sürek avı sonunda çok sayıda yaban domuzu avladı. 

Editör: Haber Merkezi