Tire ve çevresinde bir haftadır etkili olan şiddetli yağış, Yeğenli kırsalında onlarca hayvanın telef olmasına sebep oldu.

 

Ergün ÇELİK

+HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA
+FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tire’ye bağlı Yeğenli Kırsal Mahallesi’nde 31 aralık gecesi meydana gelen sel felaketinde bir aileye ait 21 keçi ve yaklaşık 30 kadar kümes hayvanı telef oldu. 10 çocuk sahibi Zeki Bulut’a (42) ait çiftlik, yaklaşık bir haftadır kesintisiz yağan yağmur sonucu sular altında. Yeni yıla sel felaketiyle giren aile, evleri ve çiftlikleri sular altında kalınca, kurtarabildikleri hayvanlarla birlikte yakındaki komşularına sığındılar.

 

SEL DEĞİL TSUNAMİ

Yaşadıkları felaketi HaberTire Gazetesi’ne anlatan Zeki Bulut, “31 Aralık akşamı üst köylerde bulunan bir arkadaşım çok yoğun su geldiğini, bizim de dikkatli olmamızı hatta gece boyunca uyumamamızı söyledi. Arkadaşımla görüştükten kısa bir süre sonra gecenin karanlığında suyun birden parladığını gördüm ve bir anda sular altında kaldık. Ailemle birlikte hemen oradan uzaklaştık. Sonra çevredekilerin yardımlarıyla hayvanların bulunduğu dama gittim. Keçilerimin ve kümes hayvanlarımızın cesetleri suyun üzerindeydi.” şeklinde konuştu.

 

BİR KISMINI KURTARDILAR

Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen aile, komşuların da yardımıyla kurtarabildikleri hayvanları kamyona yükleyerek hemen oradan uzaklaştılar. Hayvanların yanında 18 ton saman ve sOlaydan sonra AFAD’ı ve itfaiyeyi aradıklarını söyleyen Bulut, itfaiyenin geldiğini fakat yapacak bişeyi olmadığı için geri gittiğini söyledi. Daha sonra çiftiğe gelen jandarma ekibi fotoğraf çekti ve gerekli raporları tuttu.

Olayın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen, sular çekilmediği için hala daha evlerine giremediler. 10 çocuğuyla komşusuna sığınan dertli baba, yetkililerden yardım istiyor.

 

KÜÇÜKMENDERES NEHRİ TAŞTI

Küçük Menderes Havzası’nın neredeyse tamamında etkili olan sağanak yağış, Küçük Menderes nehrinin de taşmasıyla hayatı felç etti. Tire’nin çeşitli kırsal kesimlerinde su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Birçok tarım arazisi de sular altında kaldı. Tarlalarında çalışmak isteyen üretici ise artık bir süre suların çekilmesini bekleyecek.

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi