Bugün Tire’de yaşanan trafik kazasında, motosiklet sürücüsü bir genç feci şekilde can verdi.

 

Ercan ÇELİK / HaberTire

 

Tire’de yaşanan feci trafik kazasında 18 yaşındaki motosiklet sürücüsü Önem Mamak yaşamını yitirdi. Saat 13:30’da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda (Doğu Çevre Yolu) Otogar istikametinden Kamyoncular Kooperatifi Evleri yönüne 35 YJT 40 plakalı motosikletiyle diğer motosikletli arkadaşlarının hemen önünde, seyir halinde olan Önem Mamak, bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kazaya tanık olan arkadaşlarının ifadesine göre direksiyon hakimiyetini kaybederek motosikletiyle refüje çarpan Önem Mamak, motosikletle birlikte taklalar atarak yolun karşı tarafına savruldu.

 

 

Motosikletiyle birlikte savrulduğu esnada talihsiz gencin başındaki kask çıkınca, kafasından şiddetli bir şekilde darbe alan Önem Mamak, ağır şekilde yaralandı. Kaza mahalinin yaklaşık 10 metre uzağında bulunan kaskın kırılarak adeta ikiye bölündüğü görüldü.

 

 

Kazanın hemen ardından olay yerine intikal eden 112 Acil Sağlık Ekibi, bilinci kapalı ve ağır yaralı olan Önem Mamak’ı alarak Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan talihsiz genç hayatını kaybetti.

 

 

Olayı haber alır almaz hastaneye gelen yakınları ise Önem’in ölüm haberini alınca Acil Servis önünde sinir krizi geçirdiler.

 

 

 

KASKTA KALİTE, HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Kask kullanmasına rağmen başından aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Önem Mamak’ın ölümü arkadaşlarını ve yakınlarını yasa boğarken, yaşanan bu  acı kaza, motosiklet sürücülerinin kask tercihinde de dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün uzun zamandır sürdürdüğü kask uygulaması neticesinde Tire’deki motosiklet sürücülerine büyük oranda kask kullanma alışkanlığı kazandırılmış olsa da, birçok motosiklet sürücüsünün  ucuz ve koruma açısından zayıf kasklar tercih ediyor olması da büyük risk yaratıyor.

 

FOTO GALERİ:

 

HABER VİDEOSU:

vidyo

Editör: Haber Merkezi