Ercan ÇELİK

“Eğer üstteki meclis bizim sorunlarımızı çözemiyorsa, biz de kendi meclisimizi kurarız” diyerek yola çıkan Tireli emekliler, geçtiğimiz gün ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Toplantı sonrasında meclisin amaç ve hedefleriyle ilgili yazılı bir açıklama yapan meclis üyeleri, dost kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini dile getirdiler.

Yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“’Meclis’ Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre "bir konuyu görüşmek,konuşmak için yapılan toplantı ve o toplantının yapıldığı yer" anlamına gelir.

Konuşulacak,görüşülecek her ne varsa doğası itibarıyla o yerdeki kimselerden oluşur.Bu yönüyle bakıldığında siyasi partilerden belediyelere,sendikalardan konfederasyonlara kadar uzanan tüm kurumların meclisleri vardır.Bu meclislerin ne kadar demokratik oldukları sorgulansa da en fazla sorgulanması gereken meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir.

Hepimiz gayet iyi biliriz ki dört yılda bir seçip yolladığımız vekillerin sadece sermayenin çıkarları doğrultusunda ellerini indirip kaldırdıklarını görürüz. Emekçilerin lehine bir karar çıktığını daha görmemiştiriz.

Eğer en üstte bulunan meclis bizim için bir şeyler üretmiyorsa,sorunlarımızı çözemiyorsa ki çözemiyor o zaman emekten yana tavır almış kesimlerin bir araya gelerek kendi sorunlarını konuşarak yine kendilerinin çözmesi kadar doğal bir durum olamaz.Kaldı ki bu durumu engelleyebilecek dünya üzerinde hiçbir yasa yoktur.

Beğenmediğimiz anayasa bile insanların bir araya gelmesini "ifade özgürlüğü" başlığı altında 26.madde de garanti altına almıştır. Ve aynen şunu söyler;

"Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir. Bu hürriyet, resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir alma ya da verme serbestliğini de kapsar "

Tire'deki emekliler olarak,yukarıda çerçevesi çizilen genel doğrular ve anayasanın ilgili maddesi üzerinden bir araya gelerek  sorunlarımızı konuşabileceğimiz yeni bir meclis kurduk.Kısa adı TEMDAM olan Tire Emekli Dayanışma Meclis'i olarak başta kendi sorunlarımız olmak üzere sosyal,ekonomik ve siyasal durumları mevcut siyasal partilerin hiçbirine eklemlenmeden kendi sorunlarımızı konuşup,tartışarak yine kendimizce çözüm bulmayı hedefliyoruz.

Emekli meclisi olarak sadece memur emeklilerini değil Bağkur ve SSK emeklilerini de bir araya getirip örgütlemeyi esas alıyoruz.Böylelikle yaşadığımız yerden başlayarak şehrimizin ve ülkemizin genel sorunları karşısında taraf olmayı ve taraf olduğumuz yerden yaşama dokunmayı amaçlıyoruz.

Meclis altında toplananların din,inanç,mezhep yada siyasi parti tercihlerine karışmadığımız gibi meclisimiz,üyelerinin yaşam koşullarını bilip her kişinin ailesi,derdi-tasası,hastalığı,maddi koşullarını mümkün olduğu kadar tespit ederek bunları insan temelli arkadaşlık,yoldaşlık hukuku içinde çözmeye çalışma iddiasındayız.

Kısaca özetlemeye çalıştığımız meclis anlayışımızı kısa zamanda büyütüp geliştirerek ilçemizde söz sahibi olmak istiyoruz.Dolayısıyla bu süreçte kendimizi kamuoyuna tanıtıp dost kurum ve kişilerden destek bekliyoruz!..”

Editör: Haber Merkezi