Ergün ÇELİK

 

Tire Kent Müzesi, her hafta yüzlerce turistin ziyaret ettiği, tur şirketlerinin vazgeçilmez duraklarından biri. NBK Turizm’in kafilesi ile gelen turistlerin arasında bulunan Alman uyruklu Carla Brigitta Werkmeister ve Babası Ernst Otto Werkmeister, Kent Müzesi'ni ve Salı pazarını gezdiler. Kafile toplanma noktasına gitmeden önce döviz bozdurmak için Ziraat Bankası Tire Şubesi’ne girdiler. Burada işlemlerini halleden baba – kız daha sonra kafilenin toplanma noktasına giderek otobüse bindiler ve Kuşadası’na doğru yola çıktılar.

Turist baba-kız bankadan ayrıldıktan sonra banka görevlileri, desk üzerinde unutulan cüzdanı fark ettiler. Turistlere ait olduğunu tespit ettikleri cüzdanı teslim etmek için derhal Tire Kent Müzesi ile irtibat kurdular.  İçerisinde 1982 avro, 20 İsviçre Frangı ve 90 Türk Lirası ile vesikalık fotoğraf bulunan siyah cüzdanı, sahibine ulaştırmak için seferberlik başlatıldı.  Banka görevlileri, Tire’de turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri noktalardan biri olan Kent Müzesi, tur firmalarının yetkilileriyle sürekli bağlantı halinde olduğu için Kent Müzesi’nden yardım istediler.

 

KUŞADASI’NA GÖTÜRDÜLER

Banka görevlilerinden, cüzdanı tutanakla teslim alan Tire Kent Müzesi görevlileri, cüzdanda bulunan vesikalık fotoğraftan yola çıkarak, güvenlik kamerası görüntülerini incelediler, cüzdanın sahibinin hangi kafileyle geldiğini uzun uğraşlar sonucu tespit ederek, o kafilenin rehberine ulaştılar. Rehbere telefonda konuyu anlatan müze yetkilileri, turistlerin Kuşadası Tusan Otel’e gittiklerini öğrenince, hemen müze görevlilerini Kuşadası’na gönderdiler.

 

TURİST, TEŞEKKÜR ETTİ

Kuşadası TUSAN Otel’de cüzdanın sahibi Carla Brigitta Werkmeister’ın babası Ernst Otto Wekmeister ile buluşan müze görevlileri, cüzdanı tutanakla birlikte teslim ettiler. Cüzdanın çalındığını düşündüklerini belirten Baba Wekmeister, müze yetkilerine, Tire’ye ve tüm Tirelilere minnettar olduğunu belirtti.

 

ADANALI: “ONLARIN HUZURU ÖNCELİĞİMİZDİR”

Olayın ardından gazetemize konuşan Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı, “Tire’ye gelen tüm turist misafirlerimiz hem maddi olarak hem fiziki olarak güven altındadır. Tüm yerli ve yabancı turistlerimiz ilçemize güven içinde gelebilirler. Onların rahatı ve huzuru birinci önceliğimizdir. Son yaşanan bu olayda cüzdanını unutan misafirimize de geçmiş olsun diyoruz.” Şeklinde konuştu.





Editör: Haber Merkezi