Tire’de bir hafta önce belediyeden emekli taksici Feray Ateş’in öldürüldüğü aynı iş yerinde bir hafta sonra kahvehane işletmecisi Ümit Onat tabancayla vurularak öldürüldü.

İzmir’in Tire ilçesinde, aynı işyerinde bir haftada 2’nci cinayet işlendi. Son günlerde, cinayetlerle adını duyuran ilçede, bir hafta önce belediyeden emekli taksici Feray Ateş’in (52) öldürüldüğü aynı iş yerinde bu kez kahvehane işletmecisi evli ve 2 çocuk babası Ümit Onat,  (52) tabancayla vurularak öldürüldü. Tirelileri derinden sarsan olay, önceki gün akşam saat 17.40 sıralarında Fatih mahallesi, 19 Mayıs caddesinde meydana geldi. İddiaya göre, zanlı İ.E (33) tarafından Onat’a bulunduğu işyerinin içinde tabancayla 5 el ateş edildi. Olay esnasında, üzerinde çelik yelek olduğu belirlenen talihsiz adama toplam 5 mermi isabet etti. Mermilerin 4’ü çelik yeleği delerek Onat’ın vücuduna, biri de başına isabet ettiği bildirildi. 19 Mayıs caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri, silah sesini duyarak olay yerine gitti. Teslim olan cinayet zanlısı İ.E (33) ile birlikte işyerinde bulunan N.Y, H.Y ve K.E  polis tarafından gözaltına alındı. 

İLÇE HALKI ŞOK OLDU
Şok etkisi yaratan cinayet haberi kısa sürede ilçede büyük yankı buldu. Olay yerini dolduran meraklı kalabalığı, 19 Mayıs caddesi üzerinde geniş güvenlik tedbirleri alan Tire polisi güçlükle dağıttı. Cinayet masası dedektifleri ise yaptıklar araştırmada olay yerine biri 9 mm’lik, diğeri de 7.65’lik 2 ayrı tabanca buldu. Onat’ı öldüren mermilerin ise 9 mm’lik silahtan çıktığı, 7.65’lik diğer silahtan ateş edilmediği belirlendi. İşlenen ikinci cinayetin kısa süre önce öldürülen taksici Feray Ateş cinayeti ile olabilecek herhangi bir bağlantısı emniyet güçlerince çok yönlü şekilde araştırmaya başlandı. Cinayete kurban giden Onat’ın cenazesi, ön otopsi için önce Tire Devlet Hastanesi Morgu’na, ardından da İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tire Emniyet Müdürlüğü, ilçede peş peşe işlenen cinayetlerin kanlı bir hesaplaşmadan kaynaklanabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 


Editör: Haber Merkezi