Önceki gün Tire’de gerçekleştirilen Trafik İstişare toplantısından devrim gibi bir karar çıktı. Vatandaşı rahatlatacak uygulama bugün itibariyle devreye girdi.

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, önceki gün İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde geniş kapsamlı trafik istişare toplantısı düzenledi. Şehiriçi trafik düzenlemesine büyük önem veren Çobanoğlu, vatandaşın ve trafik düzeninin faydasına Polis ve Zabıta’ya birbirinden önemli talimatlar verdi. Toplantıda alınan en önemli karar ise Salı Pazarı’ndaki taşıt trafiğiydi. Bundan böyle Salı günleri pazar içerisine şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve taksiler de dahil olmak üzere hiçbir araç giremeyecek.

Tire Salı Pazarı’nda köklü bir değişikliğe sebep olan uygulama bugün itibariyle devreye sokuldu. Uygulama kapsamında Salı günleri Atatürk Caddesi üzerindeki şehiriçi dolmuş ve taksi durakları da Cumhuriyet Meydanı’na kaydırıldı.

320 TL CEZASI VAR

Polis ve Zabıta ekipleri gün boyu yapacak olduğu denetimlerde kurala uymayan sürücülere kabahatler kanunu ve Pazar Yeri Yönetmeliği çerçevesinde 320 TL’ye kadar para cezası kesecek. Bugün itibaren geçerli olan uygulamanın denetimleri yeni yılda artırılarak sürdürülecek.

Editör: Haber Merkezi