Tire ilçe merkezinin, kenarda kalan mahallelerinden, Duatepe mahallesi sınırları içindeki kurumuş Tabakhane deresi yatağı üzerinde kurduğu çadırında yaşayan, Ali Büyükdeveli adlı 78 yaşındaki vatandaş, çizgi roman kahramanı Tarzan’ı hatırlatan bir hayata sahip.

Dere yatağının yanı başına branda, naylon, tahta v.s. gibi malzemelerden kurduğu çadır şeklindeki barakasında, birkaç parça eşyası ile yaşayan Büyükdeveli’yi bu haliyle görenler; bir zamanlar Manisa’da Sipil dağında yaşayan ve doğa dostu olan, ‘Manisa Tarzanı’ lakabıyla ün yapan kişiye benzetmekte.


BARAKADA YAŞAM 
Manisa Tarzanı gibi doğa dostu olan, doğa ile iç içe kendi halinde ‘Tire Tarzanı’ misali yaşamayı seven Ali Büyükdeveli, sahibi olduğu bir keçi ve tavukları besleyerek, dikmiş olduğu ağaçları ve ekmiş olduğu çiçek ve meyvelere yetiştirerek gününü geçirmekte.
Mesleğinin tabakçılık (deri işleme) olduğunu, bir dönem mesleğini icra ettiğini belirten Ali Büyükdeveli, yardımlarla geçimini sağlamakta. Ayrıca yetiştirdiği ağaçlardaki meyveler, beslediği keçi ve tavuklardan elde ettiği yumurta, süt ve etle beslendiğini belirtti.


“AYAĞIM TOPRAĞA BASSIN İSTİYORUM”
Yaşadığı barakanın etrafına fidan diken, çiçekler eken Tire Tarzanı, doğaya ve hayata olan sevgisi ve saygısı ile birçok kişiye adeta ders veriyor. Tire Tarzanı Ali Büyükdeveli, niçin bu yaşamı seçtiğini, şu sözlerle dile getirdi: “Burada kendi isteğimle yaşıyorum. Ayağım toprağa bassın istiyorum. Ağaç dikmeyi, yetiştirmeyi çok seviyorum. Huzuru seviyorum. Bana villa da verseler, ben burada kalmayı seçerim.”




Editör: Haber Merkezi