On bir dernek başkanının katıldığı ilk toplantıda Tire Sivil Toplum Platformunun amacı ve ilkeleri konusunda 3 saat süren görüşmeler sonucunda en kısa sürede diğer derneklerin katılımıyla yeniden bir araya gelinerek ortak çalışmalara imza atılmasına karar verildi.

Kaplan Çam Restaurant’ın işletmecisi Öcal Okay tarafından Tire Kültürüne tahsis edilmek üzere dizayn edilen Kültür Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi Başkanı Murat Özan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Tire Şubesi başkanı Rana Erbek, Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna İçli, Tire Giritliler Derneği Başkanı Serhan Aydın, Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği başkanı Muhammet Ali Yaşar, Tire Romanlar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Tire Şehit ve Gazileri Anma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Demirkan, Yaren Kültür ve Sanat Kulübü Derneği Başkanı Halil Altın ve Tire Yoga, Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Devrim Bülent Koç ve Come True Proje Danışmanlık ofisi yöneticisi Ayşın Gündüz katıldı.

Toplantıya katılan dernek başkanları, Tire’de faaliyet gösteren derneklerin yerel konularda işbirliği yapması, ortak projeler geliştirmesi, hazırlanmış ve uygulanmakta olan projelerde güç birliğinin sağlanması, derneklerin projelerinde ihtiyaç duyulan kamuoyu desteğinin oluşturulması, ortak dernek sorunlarının belirlenerek çözüm yollarının takip edilmesi ve Tire’deki sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, bu amaçlar doğrultusunda Tire Sivil Toplum Platformunun kurulmasının Tire için oldukça faydalı bir çalışma olacağı konusunda görüş birliğine vardılar.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASINDA BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPILDI

Proje Danışmanı Ayşın Gündüz’ün AB hibe programları  ve projeleri hakkında bilgiler verdiği toplantıda, Tire Sivil Toplum Platformuna Tire’de faaliyet gösteren yaklaşık 25 derneğin olduğu dile getirilerek, bir sonraki toplantıda diğer katılımlarıyla birlikte konuşulması gereken gündem konuları belirlendi. Amaçlarının Tire ilçesine ve vatana katkı sağlamak ve ortak sorumlulukları yerine getirmek olduğunu vurgulayan dernek başkanları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, “bizler kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde ilçemize ve yurdumuza katkılar sağlamak istiyoruz. Kimseye yük olmak değil, tam aksine yüklerini almak istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, tarihimiz Ahilik teşkilatı, vakıflar ve her türlü toplumsal alanda faaliyet gösteren bu günkü derneklere benzeyen sivil toplum kuruluşlarının başarıları ve yaptığı önemli işin örnekleriyle dolu. Biz bu köklü mirasımızın Tire’de yeniden yaşanmasını ve insanların sivil toplum kuruluşlarıyla yaşadığı ülkeye katkı sağlamasını istiyoruz.  Ancak ne yazık ki, bazen sesimizi tam olarak duyuramıyor ya da projelerimizi anlatacak uygun platformlar bulamıyoruz. Yöneticilerimizle birlikte hareket ederek ortak sorunlarımıza çözüm getirmek istiyoruz. Eğer yöneticilerimiz de kendi sorumluluk alanlarında bizlerle birlikte proje üretme ve uygulama niyetinde olurlarsa bir çok toplumsal sorunumuz daha kolay ve hızlı bir şekilde çözülmüş olur. Tire mükemmel bir şehir ve biz bu harika şehirde yaşamanın gereklerini hayata geçirmek istiyoruz. Umuyoruz ki, Tire Sivil Toplum Platformu, bu doğrultuda önemli görevler üstlenecek bir birliktelik olacaktır. Yöneticilerimizin de bunu dikkate almasını istiyor ve arzı ediyoruz. Birlik ve beraberliğin halledemeyeceği hiçbir sorun ve iş yoktur.” denildi.

Editör: Haber Merkezi