Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan, Tire’nin Sarılar mahallesinde yapılması planlanan Sarılar Gölet’i için “yıldırım” imza geldi. Bakan Eroğlu, Sarılar Gölet’inde kamulaştırma işlemleri ile ilgili dosyayı kendisine sunulduğu gün zaman geçirmeden hemen imzaladı. Eroğlu’nun talimatlarıyla hızlandırılan kamulaştırma süreci ise işlemeye başladı. Bakan Eroğlu’nun, su müjdesi ilçede sevinçle karşılandı. Arı geçirimli dolgu tipindeki Sarılar Gölet’inin, temelden yüksekliği 29.44 metre olacak ve toplam 4 bin 750 dekar araziyi sulayacak.



“KÜRESEL ISINMA” EN BÜYÜK TEHDİT

Gelecek yıllarda küresel ısınma nedeniyle, yaşanabilecek olası bir iklim değişikliğinden Küçük Menderes havzasının olumsuz etkileneceğinin öngörüldüğünü belirten AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, “Benzer olumsuzluklardan Tire’nin etkilenmemesi ve tarım arazilerinin sulanabilmesi için AK Parti iktidarı olarak şimdiden gerekli planlamaları yapıyoruz. Tire ve yöresi sulama göletleri ile donatılıyor. Sarılar Gölet’i tamamlandığında Yenişehir Gölet’inden 5 kat daha fazla araziyi sulayacak. Bakanımız Sn. Eroğlu’nun talimatları ile Sarılar Göleti’nde en önemli adımlardan biri olan kamulaştırmanın önü açıldı” dedi.



KÜÇÜKMENDERES BARAJ VE GÖLETLERLE DONATILDI

Yenişehir Gölet’inin hizmet vermeye başladığını ve söz konusu göledin 150 hektar tarım alanını suladığını hatırlatan Çeltikçoğlu, “ 80 hektar alanı sulaması planlanan Eskioba Gölet’i ise su tutmaya başladı. Dereli mahallesine yeni bir gölet yapılacak. Eğridere’ye yapılacak gölet proje safhasında. Çalışmalar hızla yürüyor. Doyranlı ve Derebaşı mahallelerinin su problemini çözecek kuyu çalışması devam ediyor. Buraya büyük bir kuyu açılarak, suyun birikmesi sağlanacak. Yörenin özellikle yaz aylarında yaşadığı su sorunu bitirilecek. Tire ve yöresinde benzer hizmetlerin tümü AK Parti iktidarı ile hayata geçirildi. Bakanımız Eroğlu’nun talimatlarıyla bölge gölet ve barajlarla donatıldı. Çiftçimizin, gelecek yıllara güvenle bakması sağlandı. Başta bakanımız Eroğlu olmak üzere emeği geçen herkese Tireli çiftçiler adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi