Tire’ye bağlı Dereli Köyü’nde yaşayan Mürüvvet Teyze’nin yardım çağrısı sonuçsuz kalmadı. Devletin tüm imkanları Mürüvvet Teyze için seferber edildi.



Ergün ÇELİK



Önceki gün HaberTire Gazetesi’nin sosyal medyaya servis ettiği fotoğraftan sonra ortaya çıkan aile dramına hiç kimse kayıtsız kalmadı.  Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Mürüvvet Teyze’ye kısa sürede yüzlerce yardım eli uzandı. Dereli Köyü’nde yaşayan 79 yaşındaki Mürüvvet Avdan 1953 yılından bu yana harabeye dönmüş evde yaşam mücadelesi veriyordu. Köy Muhtarı ve komşularının yardımlarını çekindiği için geri çeviren Mürüvvet Teyze uzun yıllardır bu harabede yaşamını sürdürmeye çalışıyordu. Yaşanan bu dramın ortaya çıkması üzerine Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi başta olmak üzere ilçedeki tüm kurum ve kuruluşlar harekete geçti. Tire Kaymakamı Mehmet Usta, yaşanan olayın ardından sosyal yardımlaşma yetkililerini jet hızıyla görevlendirdi. Vakit kaybetmeden Dereli Köyü’ne giden sosyal yardımlaşma yetkilileri Mürüvvet Teyze’nin durumunu yerinde inceleyerek gerekli yardım çalışmalarını başlattı. 

 

TİRE BELEDİYESİ KOLLARI SIVADI

Olay fotoğrafın sosyal medya üzerinde paylaşılması üzerine harekete geçen Tire Belediyesi, sabahın ilk ışıklarında Dereli Köyü’ne çıkarma yaptı. Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali’nin talimatıyla olay yerine gelen Ambulans Mürüvvet Teyze’yi evinden alarak Tire Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bu sırada Tire Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı ekipler de Mürüvvet Teyze’nin evi için gerekli çalışmayı başlattı.

 

POLİS VE JANDARMA DA KAYITSIZ KALMADI

HaberTire Gazetesi’nin sosyal medyaya servis ettiği fotoğrafın ardından Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzb. Emre Davutoğlu‘da sosyal medya üzerinden yayınladıkları mesajda Mürüvvet Teyze için her türlü yardıma hazır olduklarını belirttiler.

 

TİRELİLERDEN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Kısa süre içinde sosyal medya üzerinde harekete geçen Tireli vatandaşlar Mürüvvet Teyze için büyük bir yardım ağı oluşturdu. İlçede yaşanan herkes üstüne düşeni yapmak için çağrıda bulundu. Tireli vatandaşlar bu tür olaylar için gerektiğinde herkesin tek yürek olabileceğini bir kez daha tüm Türkiye’ye kanıtlamış oldular. 



Editör: Haber Merkezi