Tire Devlet Hastanesi, bilgi ve teknolojiye dayalı alt yapı yatırımları ile göz kamaştırıyor. Türkiye’de, özel ve kamu hastaneleri içinde “HIMSS STAGE 7” sertifikasına sahip ilk hastane olan Tire Devlet Hastanesi son olarak, Orta Asya, Afrika ve Balkanlar’dan gelen yabancı konuklarına “STAGE 7’yi” tanıttı. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, “Sağlık” konulu bir seminere katılan Orta Asya, Kuzey Afrika,  Balkanlar, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Tunus, Makedonya ve Bosna Hersek'ten gelen sağlık heyeti, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Tire Devlet Hastanesi’ne gelerek, Başhekim Fatih  Hayali ve yetkililerden “STAGE 7” hakkında bilgi aldı. Yabancı heyete, Dr. Gürhan Zincircioğlu tarafından “STAGE 7” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Ardından, hastaneyi gezen yabancı heyet “STAGE 7” sertifikasına sahip olabilmek için ülkelerinde bir an önce çalışmalara başlayacaklarını ve izlenecek yol haritasında kendilerine Tire Devlet Hastanesi’ni örnek alacaklarını ifade ettiler. Avrupa’da, bu belgeye sahip Hollanda, İspanya ve Almanya’da sadece birer hastane bulunuyor.

 

PRESTİJ KAYNAĞI

“STAGE 7” sertifikasına sahip olabilmek o ülke ve hastane için önemli bir prestij kaynağı. Hastaların, tahlil, teşhis, röntgen, MR ve tomografi sonuçları tamamen dijital ortamda saklanıp, değerlendiriliyor. Hastanedeki doktorlar hastalarının sağlık bilgilerine mesafe tanımaksızın, cep telefonları, tablet ve PC’lerinden kolayca ulaşabiliyor. Eğer hasta tedavi amacıyla başka bir hastaneye giderse, yine kendisinin izniyle mevcut sağlık bilgilerine başka doktorlarda sanal ortamda ulaşabiliyor. Sistem, doktor işini bitirdikten sonra kötü niyetli kullanımların önüne geçebilmek amacıyla kendiliğinden kapanıyor ve bilgileri kaydetmek mümkün olmuyor. Hastaların, tahlil sonuçları veya röntgenleri ile kapı kapı dolaşması tarih oluyor. Dijital devrim ile hasta ve doktorlar önemli ölçüde zamandan tasarruf ediyor.

 

NELER YAPILDI?

Hastanedeki, tüm monitör ve solunum cihazı verilerinin dijital ortama aktarılması, yorumlanması ve depolanması gerçekleştirildi. Böylelikle, “Tansiyon” (düşük/ yüksek), “Nabız” (düşük/ yüksek), “Kan Oksijenasyon Düzeyi” (düşük), “Solunum Sayısı” (düşük/yüksek), “Solunum Cihazında Oluşan Yetersiz Solunum” ve “Doktor-Hemşire Alarm ve Karar Destek” sistemleri oluşturuldu. Kapalı döngü ilaç sistemi kuruldu.

 

Editör: Haber Merkezi