Anne dostu hastane belgesi verilmesine istinaden Devlet Hastanesinde tören düzenlendi. Törene Tire Kaymakamı Dr.Hasan Tanrıseven, İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Fatih Hayali ve diğer sağlık personeli katıldı. Törende yapılan konuşmada;
 Anne Dostu Hastane’nin içeriği ve önemi anlatıldı. Törende İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan tarafından Anne Dostu Hastanesi belgesi Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Devlet Hastanesi yöneticisi Fatih Hayali ve hastane personeline sunuldu. 



“ANNE DOSTU HASTANE” NEDİR?
Anne Dostu Hastane felsefesi; doğum eyleminin normalleştirilmesini, ebelik hizmetinin geliştirilmesini; gebe olan ve doğum yapan kadınların güçlendirilmesini; doğum yapan kadınların süreçle ilgili otonomilerinin tanınmasını ve aydınlatılmış olarak doğum öncesi sırası ve sonrasında verilecek kararlara tam katılımlarını destekler. Ayrıca zarar vermeme ilkesi doğrultusunda gebelik doğum ve doğum sonrası kanıta dayalı olmayan girişimleri ve rutin müdahaleleri yapılmamasını hizmet sunanların verdikleri bakımın kalitesi konusunda tam sorumluluk üstlenirken, kadınların da alacakları sağlık hizmeti konusunda tam bilgilendirilmiş olarak seçim yapma yükümlülüğünü kabul etmelerini sağlamayı hedefler. Anne Dostu Hastane programı ile doğumu normal, sağlıklı ve güvenli bir süreç olarak yaşanmasını ve annelere gerekli güven ve desteğin verilmesi amaçlanmaktadır. Kanıta dayalı rehberlerin hazırlanması ve bunların uygulanmaya geçmesi de günümüzde olumlu yönde artış göstermektedir. Bu yaklaşımların ülkemizde kabul görmesi ve uygulamaya başlaması ile Anne Dostu Hastane uygulamaları hız kazanmıştır. Bu süreçte sağlık profesyonelleri olan, Doktor, Ebe ve Hemşirelerin sorumluluklarının yanı sıra sayısal değerlerin verilmesi, eğitimlerin içeriği, çevresel düzenlemeler, annenin doğum kararlarına katılımı gibi konuları da önem verilmektedir. 
Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından “Anne Dostu Hastane” programı başlatılmıştır. “ Anne Dostu Hastane” programı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın Üreme Daire Başkanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile yürütülmektedir.
Anne Dostu Hastane programı Urla Devlet Hastanesi ile başlamış olup İzmir İlinde 2.Hastane olarak Tire Devlet Hastanesi almaya hak kazanmıştır.


Editör: Haber Merkezi