Örnek hastane, bu belgeyle Avrupa’nın 4’ncü Türkiye’nin ise kamu ve özel hastaneleri arasında ilk hastanesi oldu. 2014 yılının Mayıs ayında “STAGE 6” belgesi alan hastane yönetimi, 3 ay sonra sağlıkta en süt kademe olan “STAGE 7” belgesi için başvuruda bulunmuştu.  Uluslararası Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu’na yapılan başvurudan yaklaşık 1 buçuk yıl sonra 11 Şubat tarihinde Tire Devlet Hastanesi’ne gelen 7 kişilik HIMSS heyeti gerçekleştirdikleri incelemelerde yoğun bakım ünitelerindeki “karar destek” sistemlerinde belirlenen bazı eksikliklerin giderilmesini istemişti. 
Bunun üzerine seferberlik ilan eden hastane yönetimi Tire’deki işadamlarından maddi yardım isteyerek, ikinci ve nihai incelemeye kadar söz konusu eksikliklerin giderilmesi için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından 2 milyon lira, hastane döner sermayesinden ise 1 buçuk milyon lira harcanarak kurulan “kapalı döngü ilaç sistemi” ve diğer eksiklikler için duyarlı iş adamları da sessiz kalmadı. İşadamları ile ilçedeki bazı kurum ve kuruluşlar aralarında 200 bin lirayı aşkın para toplayarak, söz konusu eksiklikleri giderdi. 26 Nisan’da, 4 kişilik HIMSS heyeti incelemelerde bulunup, nihai kararını vermek için tekrar ilçeye geldi. Yapılan tüm denetimlerden başarıyla geçen Tire Devlet Hastanesi , “STAGE 7” belgesine sahip Türkiye’de ilk hastane unvanına kavuştu.

“STAGE 7” belgesi almaya hak kazanarak, büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, “Avrupa’da, bu belgeye sahip Hollanda, İspanya ve Almanya’da sadece birer hastane bulunuyor. Belgemizi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve tüm hastane yöneticilerinin de katılacağı bir törenle 26- 27 Mayıs tarihinde İstanbul’da alacağız. HIMSS tarafından 3 yılda bir denetlenip, dünyada sağlık alanında yenilikleri takip edip uygulayacağız. Ayrıca, hastanemizde yurt dışından sistemi görüp incelemeye gelecek birçok yabancı heyeti ağırlayacağız. Bu hem ülkemiz hem de hastanemiz açısından büyük bir onur ve tanıtım olacak. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere bizlere yardımlarını esirgemeyen iş adamlarımıza, İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, ‘Medisys’ ve ‘Probel’ firmalarına hastanemiz adına teşekkür ederim” dedi. Hayali, belirlenen eksikliklerin giderilmesinde “Medisys”  firmasından büyük destek gördüklerini, firmanın yaklaşık 2 milyon liraya mal olması gereken sistemi 200 bin lira gibi cüzi bir rakama hastaneye kurduğunu belirtti. 

Mustafa Güngör, Cahit Boyacıoğlu, Ali Ateş, M. Nadir Delikanlı, Fahrettin Kozlu, Kosat Gürler, Necdet Ekinci, Nihat Koç, Recep Taşyanar, Fikret Namlı, Arif Özhan, Muzaffer Egeli ile MMG firması ve Tire Ticaret Odası


NELER YAPILDI
Hastanedeki, tüm monitör ve solunum cihazı verilerinin dijital ortama aktarılması, yorumlanması ve depolanması gerçekleştirildi. Böylelikle, “Tansiyon” (düşük/ yüksek), “Nabız” (düşük/ yüksek), “Kan Oksijenasyon Düzeyi” (düşük), “Solunum Sayısı” (düşük/yüksek), “Solunum Cihazında Oluşan Yetersiz Solunum” ve “Doktor-Hemşire Alarm ve Karar Destek” sistemleri oluşturuldu

Editör: Haber Merkezi