İlhan ailesinin oğulları, Cumhur Saner İlhan’a iddiaya göre Selçuk Devlet Hastanesi’nde yanlış tedavi uygulanınca, aile şifayi Tire Devlet Hastanesi’nde buldu.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz mayıs ayında Selçuk Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu bahçesinde arkadaşlarıyla basketbol oynadığı sırada bir cam parçasıyla ayağı kesilen Cumhur Saner İlhan, derhal Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Acil serviste, sol ayağına 8 dikiş atılan İlhan’ın dikişleri tutmaması sonucu, ailenin iddiasına göre, yanlış tedavi uygulanarak yara debretide edildi ve kapanmadı. 7-8 mm çaplı yara açılarak yaradan kötü huylu granülasyon geldi.

Ailenin ifadesine göre Selçuk Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar, durumun düzeleceğini söyleyerek 20 gün boyunca pansuman tedavisi uyguladılar. Bu süreçte aile de çocuğun bir türlü iyileşmediğini ve acı çektiğini gözlemlediler.

 

TİRE’YE GETİRDİLER

Ailesi tarafından Tire Devlet hastahanesi Genel Cerrahi polikliğine götürülen C.Saner İhan'a ilk muayene  2 Temmuz 2015  tarihinde Genel Cerrahi Uzm Op. Dr. Atilla Serdar Erdoğan tarafından yapıldı. Aynı gün hastahane doktorlarından Opr. Dr. Plastik Cerrah Mehmet Çilengir tarafından 2. muayenesi yapılan hastaya yatış verildi. Uygulanan 4 günlük ön tedavi sonrası hasta 6 Temmuz 2015 tarihinde saat 09:00’da ameliyata alındı. Genel anestezi altında bir buçuk saat süren ameliyat sonrası hasta 14 gün hastahanede babası Gökhan İlhan refakatinde yattı. Hastahaneden 15 Temmuz 2015 tarihinde taburcu edilen Cumhur Saner İlhan geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlıgına kavuştu. 28 Temmuz 2015 tarihinde Tire Devlet Hastahanesi’nde ameliyatın başarılı ismi, Opr.Dr.Plastik Cerrah Mehmet Çilengir  tarafından, hastanın bir kısım dikişleri alındı.  Kalan diğer dikişlerin alınması için 1 hafta sonrasına  tekrar randevu verildi.

 

“KEŞKE DAHA ÖNCE TİRE’YE GETİRSEYDİK”

Tire’de gerçekleştirilen başarılı tedavinin ardından son derece mutlu olan Baba Gökhan İlhan, “Çocugumun sağlığına kavuşmasında emeği geçen Tüm Tire Devlet Hastahanesi çalışanlarına,  başta Başhekim Opr.Dr Fatih Hayali beye  ve ekibine özellikle  ameliyatımızı başarılı elleriyle şifa getirten  Dr .Mehmet Çilengir hocamıza teşkkür ediyoruz. Allah razı olsun  kendilerinden. Bir baba olarak bu sevincimizi kelimelere sığdırmak mümkün değildir. Tire Devlet hastahanesine çocugumu keşke daha önce getirmiş olsaydım. Malesef bizler sağlıkçı değiliz denileni yaptık. Ama baktık ki çocugumuz iyleşmiyor acı çekiyor. Şu anda mutluyuz ve çocugumuzun sağlıgı yerinde. Üzüldüğüm  diğer bir nokta ise çocugumun tatilini hastahanelerde geçirmesi oldu. Selçuk Devlet hastahanesinin göstermiş oldugu bu ihmalkarlıktan dolayı üzgünüm. Umarım başka bir hastaya bu tür yalnış uygulamayı bir daha göstermezler. Tire Devlet Hastanesi’nin oğlumuza şifa olmasından son derece mutluyuz, huzurluyuz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi