Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği son günlerde, yetkililer maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılarını yineliyor. Türkiye’nin en büyük açık pazarı olma ünvanını taşıyan Tire Salı Pazarı ise salgın sürecinde şüphesiz en büyük risklerden birini oluşturuyor.

Her Salı Tire şehir merkezinde onlarca sokak ve caddeyi kapsayacak şekilde kurulan Salı pazarı, Tire’den ve Tire dışından gelen vatandaşların adeta akınına uğruyor. Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi, salgın sürecinin en başından bu yana Salı pazarıyla ilgili pek çok önlem aldı.

Yetkililer, alınan önlemlerin işe yaraması için maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini vurguluyor.

Tire bu hafta kurulan pazarda vatandaşların çoğunun maske kuralına uyduğu gözlenirken sosyal mesafeye pek de aldırış edilmediği görüldü.  Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Pazar içinde yaya olarak gezdiler ve maske konusunda vatandaşları uyardılar kurallara uymayanlar hakkında da cezai işlem yaptılar.

Koronavirüs vaka sayılarının yeniden artmaya başladığı şu günlerde Tire Kaymakamlığı ve Tire Belediyesi, vatandaşları özellikle Pazar içinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarıyor. Belediye ilan bürosundan yapılan anonslarda aynı uyarılar gün boyu tekrarlandı.

Editör: Haber Merkezi