Fatih ŞAŞMAZ

Türkiye’nin en büyük dünyanın 2. Büyük açık pazarı olma ünvanıyla tanınan Tire Salı Pazarı, tam 3 buçuk kilometrekarelik bir alan sahip. Salı günü on binlerce vatandaşın alışveriş yaptığı Salı pazarı, Türkiye’deki diğer pazarlar gibi özel bir Pazar alanına değil Tire’nin cadde ve sokaklarına kuruluyor.

Günün sonunda ise bu muhteşem organizasyonun izleri olarak geride devasa oranda çöp ve kirlilik kalıyor. Çarşamba sabahı ise Tireliler bu sokak ve caddeleri tertemiz görüyor. Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin her Salı akşamı imza attığı bu muhteşem temizlik seferberliğini sizler için araştırdık. Bakın Tire sokaklarında Salı akşamları nasıl bir temizlik yapılıyor.

Tire Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 65 işçi ve 17 araç, gecenin geç saatlerine kadar çalışarak Tire sokaklarını temizliyor. Önce büyük kamyonlarla kaba temizlik yapılıyor. Daha sonra işçiler elinde süpürgeleriyle ince temizliklerini yapıyor. En son ise özel olarak tasarlanmış vakumlu süpürge makinesi en ince  temizliği yapıyor.

Fatih Şaşmaz’a, gece boyunca eşlik eden Tire Belediyesi Temizlik İşleri Çavuşu İsmail Metiner, bu temizlik seferberliğini TireVizyon’a anlattı.

Gece boyunca, basın mensuplarıyla Tire sokaklarını gezen Metiner, temizlik öncesi sokaklara araç park edilmesinin, ekiplere zorluk çıkardığını söyledi.

Salı pazarının ardından sadece temizlik işçileri değil, esnaf da bu temizlik seferberliğine dahil oluyor.

Sonuç olarak Salı pazarının izleri sokaklardan siliniyor ve Tire pırıl pırıl bir Çarşamba sabahına uyanıyor.

Editör: Haber Merkezi