Tire Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen kan bağışı seminerine Tire Kaymakamı Mehmet Demirezen, Jandarma Komutanı Emre Davutoğlu, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Belediyesi Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Müftü Şaban Sadan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke ve muhtarlar katıldı. 

TİRE’DE 9. TOPLANTIYI YAPTILAR
Ege Bölgesinde kan bağışı konusunda bürokratları, kurum ve kuruluş yöneticilerini ve sivil toplum liderlerini ‘kan bağışı’ konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak bir süredir toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kızılay yetkilileri, bu çerçevedeki 9. toplantılarını Tire’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

KIZILAY, 148 YILLIK DEV ÇINAR
Programda bir konuşma yapan, Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Cumhuriyetten öncede var olan 148 yıllık bir kurum olduklarını ifade ederek şunları söyledi:  “Günümüzde tıp alanında her gün bir gelişme yaşanmasına, insanlığın büyük sorunu olarak adlandırılan birçok hastalığın tedavisinde gelişme kaydedilmesine karşın, kan hala tek kaynağı insan olan tedavi ajanı olma özelliğini sürdürüyor. Bu nedenle, her ülke kan ihtiyacının karşılanması için kendisine ait politikalar geliştirmek zorunda kalmış ve ‘güvenli kan sağlanması’ giderek daha büyük bir önem kazanmıştır. Güvenli kan temini için ilk ve en önemli şart ise bu kanların, kan bağışının önemi, gerekliliği konusunda eğitilmiş bilinçli kişilerden elde edilmesidir. Güvenli kan temini projesi kapsamında hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin gönüllü ve düzenli kan bağışlayan kişilerden elde edilmesinin büyük önem taşıyor. Güvenli kan temini için halkı bilinçlendirmemiz şart. Sizlerde bu unsurda bu roller oynuyorsunuz. Bir torba kan üç hayat kurtarıyor. Bunun önemini hiçbir zaman unutmamalıyız.”

Editör: Haber Merkezi