Ercan ÇELİK

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerinde taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen 229 firmayı ifşa etti. Yayınlanan listede yer alan 2 firmadan biri olan Özeniş Tahin Helva, konuyla ilgili açıklama yaptı. 


Firmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Firmamız susam, tahin ve tahin helvası üzerine yıllardır Tire'de üretim yapmaktadır. Kurulduğumuz günden bugüne ürettiğimiz tüm ürünlerimizden, Tarım Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenli olarak numuneler alınmış, hiçbir olumsuz sonuca rastlanmamıştır. Söz konusu olumsuzluğun kaynağı, bizim başka bir firmadan temin ettiğimiz fakat üzerinde bizim etiketimiz bulunan pekmezdir. 2019 yılında bu uygunsuzluk tespit edildikten sonra bu firma ile tüm ticari ilişkilerimizi askıya aldık. Bu hadise daha önce yaşanmıştır. 
 "Sem-As Gıda Tur. San. Tic. Ltd." şirketi ile anlaşma yaptık ve şu anda "Özeniş" pekmezlerini fason olarak bu firma imal etmektedir. Özeniş, üzüm işleyen ya da pekmez üretimi yapan bir firma kesinlikle değildir. Tüm ürünlerimiz, şeker oranları ve C 13 değerleri bakılarak temin edilmektedir. Üretmiş olduğumuz ürünlerin güvenle tüketileceğinin garantisini vermekteyiz." 

Editör: Haber Merkezi