Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde gerçekleştirilen acil durum tatbikatında senaryo gereği kaza geçiren servis aracında yaralanan öğrenciler ambulanslarla hastaneye getirilerek kısa sürede tedavi altına alındı

 

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire Devlet Hastanesi, kitlesel yaralanmalara karşı yaptığı acil durum tatbikatı sınavından başarıyla geçti. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden toplam 4 kişilik bir grubun gönüllü kazazede rolünü üstlendiği tatbikatta yaşanan sahneler gerçeğini aratmadı. Eğitim hemşireleri Emel Küçük, Firdevs Sarıkaya’nın sevk ve idare ettiği tatbikat, acil servis görevlisi Ayhan Hadimli koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ortopedi, Beyin Cerrahisi ve acil servis doktorları ile acil servis çalışanlarının katıldığı tatbikatta, senaryo gereği yağışlı havada meydana gelen zincirleme kaza sonrası servis aracında yaralanan öğrenciler ambulanslarla hastaneye getirildi. Büyük bir hızla sirenlerini çalarak hastaneye ulaşan ambulanslara, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri eskortluk yaptı. Hastaneye getirilen yaralılara triyaj uygulanarak, zaman geçirilmeden müdahale edildi. Vital bulgular ve anamnezleri alınarak, hekimler tarafından muayene edildi.

 

GERÇEĞİ ARATMAYAN SAHNELER YAŞANDI

Konsültasyon isteminde bulunulan branş doktorları acil servise çağrıldı. Kafa travması bulguları tespit edilen bir hasta 112 ekibi ile nakil edildi. Kırık şüphesi bulunan kazazedeler röntgen bölümüne gönderilirken, akut batın şüphesi bulunan bir kazazede ise gözlem altına alındı. Çeşitli şikayetlerle acil serviste bulunan hastalar ise tatbikat olacağı bilgisine sahip olmadıkları için yaşananları gerçek zannedip, yaralı öğrenciler yardım edebilmek amacıyla seferber oldu. Acil serviste yaşananların tatbikat senaryosu olmasının anlaşılması üzerine hastalar derin bir “oh” çekti.


HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi