Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencilerine günlük yaşamda engelli farkındalığı oluşturmak amacıyla seminer verildi.


Ergün ÇELİK


Engelli vatandaşlarımızın günümüzde yaşadığı bir çok sorunu ele alan seminerde öğrencilere engelli vatandaşlara karşı duyarlı olunması gerektiği anlatıldı.

Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi ve Ege Üniversitesi arasında yapılan protokol çerçevesinde düzenlenen semineri kendisi de  bir engelli olan Cemile Aktan verdi. Fen Lisesi’nin konferans salonunda gerçekletirilen semineri Okul Müdürü Mesut Soyaslan da takip etti. Seminer boyunca öğrencilere engelli yaşam ile ilgili çeşitli sorular soran Cemile Aktan samimi bir ortamda öğrencilerle kaynaşma fırsatı buldu. Aktan, Türkiye’deki engelliliğin yüzde 80’den fazlasının dikkatsizlik ve bilgi yetersizliği sonucu meydana gelen sakatlıklar olduğunu söyledi. Öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında daha dikkatli olması gerektiğini belirten Aktan; “ Ne yazık ki ülkemizde engelliler ile ilgili yapılan hiçbir çalışma engelli bireylerin tek başına bağımsız hareket edebilmesi üzerine değil. Herkes vatandaş olarak üzerine düşeni yapsa ortada engel diye bir şey kalmaz.” Dedi.

Öğrencilere engelli yaşamın zorluklarını anlatmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı temel alan seminer, konuşmacı Cemile Aktan’a çiçek takdim edilmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi