Kalp hastası eşi Mustafa Önder ile merdiven altı bir evde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımları ile yaşayan Zeynep Önder “Sosyal güvencemiz olmadığı için tedavi görüp bebek sahibi olamıyorum. Artık ben de anne olmak istiyorum” dedi.

İzmir’in Tire ilçesinde, maddi imkansızlıklarla boğuşan 40 yaşındaki Zeynep Önder, aşırı kilo, hipertansiyon, asabiyet, bel fıtığı ve hormonsal sorunları nedeniyle çok istediği halde bir türlü bebek sahibi olamıyor. Kalp hastası eşi Mustafa Önder (50) ile birlikte son derece sağlıksız koşullarda, merdiven altı diye adlandırılan bir evde kirada oturan Zeynep Önder, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımları ile hayata tutunmaya çalışıyoruz. Sosyal güvencemiz olmadığı için tedavi görüp, bebek sahibi olamıyorum. Artık ben de diğer kadınlar gibi anne olup o muhteşem duyguyu tatmak istiyorum” dedi.

YARDIM İSTEDİ
Eşiyle birlikte tedavi masraflarını karşılayacak gücü olmadığını ifade eden Zeynep Önder, “Mevcut hastalıklarımız nedeniyle her ikimizde çalışamıyoruz. Benim ikinci, eşimin ise birinci evliliği. Hayat akıp gidiyor. Artık bir çocuğumuz olsun istiyoruz. Onu kucağıma alıp, diğer anneler gibi sevip, koklamak istiyorum. Televizyonlardaki kadın programlarına yardım için başvurmama rağmen hiçbir sonuç alamadım. Tedavi sürecindeki masrafların karşılanması için gerek devletimizden gerekse hayırseverlerden yardım elinin uzanmasını bekliyorum. Bize sahip çıkın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi