Tire Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü, yeni çalışma saatleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada vatandaşı doğrudan ilgilendiren birbirinden önemli bilgilere yer verildi.  Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması amacıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün 31 Aralık 2020 tarihine kadar, resmi tatiller dışında hafta içi öğle arası 12:30 ile 13:30, Cumartesi günleri 09:00 ile 16:00 arasında fazla mesai yapılacaktır.

Eski nüfus cüzdanları taklit edilerek sahtecilikte kullanılabiliyor. Yeni çipli kimlik kartları üst düzey güvenlik önlemlerine sahip.  Yeni çipli kimlik kartları hem kişinin parmak izi gibi Biyometrik verilerle doğrulama yapmaya olanak sağlıyor, hem de TÜBİTAK tarafından sağlanan sertifika taklit imkanını ortadan kaldırıyor.

İlerleyen süreçte yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın bir an evvel kimlik kartlarını yenilemek için müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir.

 İlçe nüfus Müdürlüğü’nde işlem yaptıracak vatandaşlarımız randevularını https://randevu. nvi.gov.tr adresinden ve Alo 199 numaralı hattan alarak işlemlerini daha hızlı bir biçimde yapabilirler”

Editör: Haber Merkezi