Ülkemizin birçok bölgesi zorlu kış koşulları ile boğuşurken “Çiçeğin başkenti” Bayındır’da bahar ayı kendini “Nergiz” çiçekleri ile gösterdi. Turan mahallesinde, toplam 17 üretici tarafından yetiştirilen mis kokulu “nergiz” çiçekleri için “hasat şenliği” düzenlendi. Bayındır Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla Turan muhtarlığı tarafından gerçekleştirilen şenlikte yüzyıllardır atadan kalma nergiz tohumlarıyla yapılan doğal üretime dikkat çekildi.

İLK HASAT YAPILDI
Bayındır Gençlik Merkezi’nin organize ettiği etkinliğe, İzmir Gençlik Merkezleri katıldı. Üretici Veli Çelikel’in nergiz tarlasında gerçekleştirilen şenlik, Turan’da yüzyıllardır atadan kalma, orijinal tohumlarla gübre kullanılmadan yetiştirilen nergizleri bir kez daha gündeme taşıdı. Üreticilerinden Bayram Beken (45), yıllık rekoltenin yaklaşık 5 bin demet olduğunu ifade etti. Beken, “Oğuz boylarından, Horasan göçmenlerinden olan köyümüz yüzyıllardır Nergiz yetiştiriciliği ile uğraşıyor. Üreticiler olarak kooperatifleşmek istiyoruz” dedi.

ATADAN KALMA TOHUMLAR
Çiçekçilik sektörünün ilçe ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Bayındır İlçe Gençlik Spor ve Gençlik Merkezi Müdürü Erdal İnce ise “Gençlerimizin üretime katılması, doğal yaşamın desteklenmesi ve Horasan’dan getirilen atadan kalma nergiz tohumlarımıza gelecekte de sahip çıkılması amacıyla gençler arsında farkındalık yaratmayı hedefledik” dedi. Şenliğe katılan gençler, üreticilerle birlikte mis kokan Nergiz tarlalarına girerek, ilk hasadı yaptı.

Editör: Haber Merkezi