Ercan ÇELİK

 

Dolandırıcılar, yeni mecraları haline gelen sosyal medyada, her gün yeni bir yöntemle insanları dolandırmaya çalışıyorlar. Şimdilerde de çevresi tarafından tanınan ve güvenilir insanları hedefine koyan kötü niyetli kişiler, bu güvenilir kişilerin ismini ve fotoğraflarını kullanarak sahte hesap açıp, bu hesaptan diğer kullanıcılara mesajlar atıyorlar. Bu mesajlarda genellikle karşı tarafın, telefon ya da kredi kartı bilgilerini isteyerek, dolandırıyorlar.

Aynı yöntemle çalışan dolandırıcıların hedefinde bu kez de Tire Eski Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sıtkı İçelli’nin eşi Meltem İçelli yer aldı. Meltem İçelli adına sahte bir hesap açan dolandırıcılar, diğer kullanıcılara mesaj atarak dolandırma girişiminde bulundular. Durumu tespit eden aile sosyal medya üzerinden, yakınlarını dikkatli olmaları hususunda uyardı.

 

“EMNİYETE BİLGİ VERDİK”

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Eski Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli “Değerli arkadaş ve dostlarımız, eşim Meltem İçelli'nin fotoğraf ve bilgileri kopyalanarak açılan sahte facebook hesabından, arkadaşlık isteği gönderilerek ya da mesaj ile değişik dolandırıcılık girişiminde bulunulmaktadır. Kontör, hediye çeki, kampanya ve benzeri girişimleri reddedip, şikayette bulunmanız uygun olacaktır. Tarafımızdan emniyete gereken şikayet ve bilgilendirme yapılmıştır. Bilgilerinize...” dedi.

Mehmet Sıtkı İçelli, eşi Meltem İçelli’nin hesabı üzerinden henüz bir dolandırıcılık yapılmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.


Editör: Haber Merkezi