Tireli işadamı Mimar Nihat Koç ile toplam 30 çalışanı karaciğer yetmezliğinden ölen Milli Boksör Sinan Şamil Sam’ın zamansız ölümünün ardından “topluma örnek olsun” diye organlarını bağışladı

Ergün ÇELİK

İzmir’in Tire ilçesinde, organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla önemli bir adım atıldı. KOÇSAN Mobilya A.Ş’nin sahibi Tireli işadamı Mimar Nihat Koç ile toplam 30 çalışanı kısa süre önce karaciğer yetmezliğinden vefat eden Milli Boksör Sinan Şamil Sam’ın zamansız ölümünün ardından “topluma örnek olsun” diye organlarını bağışladı. İş adamı Nihat Koç ile birlikte toplu şekilde Tire Devlet Hastanesi’ne gelen KOÇSAN çalışanları, hastanenin Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Emre Arıcı başvurarak, gerekli işlemlerin ardından organlarını bağışladıklarını bildiren evrakları imzaladı.

 

“HAYATIMIZ DAHA ANLAMLI OLDU”

Dünya Kıtalararası eski Milli Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam’ın organ yetmezliğinden yaşamını yitirmesine çok üzüldüğünü belirten işadamı Mimar Nihat Koç, çalışanları ile birlikte böyle örnek bir karar aldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Koç, “Çalışanlarıma, organlarımızı bağışlayarak hayatımızın daha anlamlı olabileceğini söyledim. Bu konuda öncülük yapmak istedik. Duyarlılıklarından dolayı personelime teşekkür ederim. Bu mutluluğu beraber paylaşmak güzel bir duygu” dedi.

 

“ORGAN YETERSİZLİĞİ EN BÜYÜK SORUN”

Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, Türkiye’de organ yetersizliğinin en büyük sorunlardan biri olduğunu kaydetti. Ortalama insan ömrünün günümüzde erkeklerde 72, kadınlarda ise 73’e ulaştığını ifade eden Hayali, “Dünya genelinde en öldürücü hastalıkların başında gelen kanserden sonra en fazla ölümler organ yetmezliğinden kaynaklanıyor. Ne yazık ki yapay organ da çözüm olmuyor. Donörlerden alınan organlar tek çare olarak görünüyor. Bu konuyu yakından bilen biri olarak ben de organlarımı bağışlamıştım” şeklinde konuştu. Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Emre Arıcı ise ilçe genelinde yılda ortalama 200 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi