METEOROLOJİ YAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLADI
Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre metrekareye düşen yağış miktarının 24.5 kg olduğu belirlendi. 20 kg ve üstünün kuvvetli yağış statüsüne girdiğini söyleyen uzmanlar, Tire’de vatandaşların önümüzdeki hafta içerisinde tedbirli davranmalarını istedi.
 

TANRISEVEN: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven “İlçemizde mevsim normallerinin üstünde bir yağış oldu. Tire İlçe Kaymakamlığı olarak kriz masamızı oluşturduk. Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekiplerimiz tespit ve çalışmaları yapıyor. Belediye ekipleri de alanda. Kırsal kesimlerde bazı tarlaları su basmış durumda. Bununla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapacak. Allah’a şükür şu an herhangi bir can yada çok ciddi bir mal kaybı yok. İlçe genelinde tüm ekiplerimiz seferber oldu. Tüm Tireli vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”
Kaymakam Tanrıseven, Meteoroloji Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını belirterek, bugün akşam ve yarın da yağışlarını süreceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
 

Editör: Haber Merkezi