Tire’de yaşayan 11 yaşındaki Ceylin Uyar isimli kız çocuğu 40 cm uzunluğundaki saçlarını kestirerek kanser tedavisinde saçları dökülen yaşıtlarına bağışlamıştı. Ceylin’in bu davranışı büyük takdir toplamış, haber kısa sürede ilçe gündemine oturmuştu.

Olayı basından öğrenen Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Ceylin’in bu davranışına kayıtsız kalmadı. Küçük Ceylin’i makamında ağırlayan Tanrıseven, Ceylin ile uzun uzun sohbet etti.  Tanrıseven ziyaretin sonunda ise Ceylin’e en büyük hayallerinden biri olan paten hediye etti. Kaymakam amcasının elinde patenleri gören Ceylin ise mutluluktan havalara uçtu.

“CEYLİN’İ TEBRİK EDİYORUM”

Ceylin’i ödüllendirdikten sonra bir açıklama yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Ceylin’in büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini söyledi. Tanrıseven, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“İlçe Kaymakamı olarak Tire’de yaşayan bir çocuğumuzun böyle genç yaşta güzel bir sosyal sorumluluk projesine dahil olması şahsımı son derece mutlu etti. Ceylin bugün büyüklerin bile yapamadığını yaparak büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Kanser artık eskisi gibi amansız bir hastalık değil. Artık günümüzde çeşitli yöntemlerle kanseri yenmek mümkün olabiliyor. Tabii ki bu hem kanser hastalığını çekenler hem de yakınları için zor bir süreç. Bu süreçte moral çok önemli. Hastalar ve yakınlarının bu süreçte desteklenmesi lazım. Bu noktada Ceylin kızımızın davranışı da gerçekten örnek teşkil edecek bir davranış. Bu vesileyle vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum; Zaman zaman kendimizi kanser hastası ve yakınlarının yerine koyarak empati yapalım. Her konuda kendilerine destek olalım. Ceylin kızımıza tekrardan bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyor bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum”

“KAYMAKAM AMCAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ödülünü Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in elinden alan Ceylin de ziyaret çıkışında bir açıklama yaptı. Kaymakamlık tarafından davet edildiğine çok sevindiğini söyleyen Ceylin;

“Haber yayınlandıktan sonra İlçe Kaymakamımız beni davet etti. Daveti alınca çok sevindim. Kendisiyle makamında uzun uzun sohbet ettik. Sonra da bana paten hediye etti. Patenleri görünce çok mutlu oldum. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Buradan bir mesaj daha vermek istiyorum Kanser arkadaşlarım sakın üzülmesin. Bizler her zaman onların yanındayız”

Editör: Haber Merkezi